Vali´den Cumhuriyet mesajı

Vali´den Cumhuriyet mesajı

Geçmişte Olduğu Gibi Bugün De Tek Yürek Olarak Haykıracağız

Vali Ersin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
Vali Yazıcı yayımladığı mesajında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ´en büyük eserim´ diye ifade ettiği Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşunun 96. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz." dedi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramını her yıl büyük heyecanla kutladıklarını belirten Vali Yazıcı, 29 Ekim gününün; Türk Milletinin ortak değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme ve birlikteliğini pekiştirme günü olduğunu vurguladı.
EN GÜZEL ÖRNEK: TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Türkiye Cumhuriyeti´nin çok zor şartlarda kurulduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimizin düşman işgali altında ve çok zor koşullarda yürütülen bir Kurtuluş Savaşı sonunda kurulduğunu biliyoruz. Türk Milleti böylesine zor bir durumda, farklılıkları bir tarafa koyarak birlik ve dayanışma içinde neler başarabileceğinin en güzel örneğini, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile göstermiştir." dedi.
96 YILDA ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATMIŞTIR
Cumhuriyet´in Türkiye´yi çağdaş dünyaya ve geleceğe bağlayan en güçlü halka olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimiz, bugünkü modern ve demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli harçtır. Ülkemizin dünya devletleri arasında günümüzde edindiği saygın ve güçlü konumun, 96 yıllık cumhuriyetimizin başarılarının bir ürünü olduğu kuşkusuzdur. Ülkemizin Cumhuriyet´in ilanı ile gelen kazanımlarını her geçen gün daha da ilerletmesini gururla izliyoruz. Cumhuriyetimiz, arkada bıraktığı 96 yılda çok büyük başarılara imza atmıştır." dedi.
HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV VE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Cumhuriyet sayesinde ülke demokrasisinin günden güne geliştiğini, birlik, beraberlik ve bütünlüğe yönelik içten ve dıştan gelen her türlü saldırının da bertaraf edildiğini belirten Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, tam bağımsız, güçlü ve demokratik bir dünya devleti olarak, birlik ve bütünlük içinde yaşatmak için bugün de hepimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Devletimizi, Cumhuriyetimizi, Demokrasimizi ve Toplumumuzu hedefleyen terör örgütlerinin menfur eylemleri karşısında bu sorumluluklarımız daha da belirgin olmaktadır. Devletimiz, barış ve huzur ortamının pekişmesi için iyi niyetle ve sabırla gayret gösterirken, terörle mücadelesini de en güçlü ve kararlı bir şekilde devam ettirmektedir." dedi.
CUMHURİYETİMİZİ KURANLARA KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Türkiye´nin önemli bir dönemeçten geçtiğini belirten ve içinde bulunulan güç şartların birlik ve dayanışmayı daha da artırması gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı, "Millet olarak hepimizi derin acılara boğan olaylar karşısında kardeşliğini, birlik ve beraberliğini muhafaza ederek bugüne kadar çok büyük sıkıntıların üstesinden gelen milletimizin sükûnet ve sağduyu ile bu badireleri de atlatacağına olan inanç ve güvenim tamdır. Şanlı tarihimiz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, ortak hedefler doğrultusunda kenetlenmeyi başardığı sürece, Türk Milletinin ulaşamayacağı hiçbir hedefin bulunmadığının en somut göstergesidir. Ancak son günlerde yaşananlar göstermektedir ki, birliğe, beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Sahip olduğumuz vatan sevgisi ve özgürlük aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için hiç düşünmeden canlarını feda edenlere, Cumhuriyetimizi kuranlara karşı sorumluluklarımız vardır. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Vatanımızın birliğine, bağımsızlığına göz dikenlerin Anadolu tarihini iyi analiz etmeleri gerekmektedir." şeklinde ifade etti.
UMUDUN, AZMİN, İNANCIN, YENİDEN DOĞUŞUN TARİHİ
29 Ekim´in umudun, azmin, inancın, yeniden doğuşun tarihi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O´nun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan Cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Bu kutlu gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten iyi dileklerimle kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadeleriyle mesajını tamamladı.



Anahtar Kelimeler: Vali Cumhuriyet mesajı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli