VALİ'den, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

VALİ

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısı ile Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu yazılı bir mesaj yayınladı.

"Ülkemizde muhtarlık müessesesi, ilk kez 1829 yılında faaliyete geçmiştir. Günümüzde kamu hizmetlerinin etkili olarak yürütülmesinde, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin tam olarak belirlenip karşılanmasında kamu kurumlarını yönlendiren önemli bir konuma ulaşmıştır. 

Kamu yönetiminde halkımıza en yakın seçilmiş kişiler olan muhtarlarımızın yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla her 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak kutlamaktayız. Vatandaşlarımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, demokrasimizin gelişmesinde, kültürümüzün ve kamu yönetimine katılımcılığın sağlanmasında önemli katkılarda bulunmaktadır. 

Muhtarlarımız, mahallelerde devletimizin bütün kurumlarını temsil etmekte, kamu hizmetlerinin halkımıza ulaşmasında öncü rol oynamaktadırlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde, milletimizin devlet nezdindeki temsilcisi olan muhtarlarımız ve muhtarlık kurumunca yürütülen görevlerin, vatandaşlarımız için olan yüksek önemini her fırsatta vurgulamaktadır.

 Bulundukları mahallelerde halkımıza en yakın kamu görevlisi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ilk müracaat merci olan muhtarlarımız, ilgili kamu kurumlarını harekete geçirerek hızla çözüm üretilmesini sağlamakta, kamu hizmeti veren kurumlar ile halkımız arasında köprü vazifesini yerine getirmektedir. 

Valiliğimiz bünyesinde ve Kaymakamlıklarımızda Muhtarlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda, muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın ihtiyaçları tespit edilmekte, vatandaşlarımızın taleplerinin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından hızlı bir şekilde karşılanmasının ve yürütülen kamu hizmetlerinin koordinasyonu sağlanmaktadır. 

Balıkesir’de vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin yerine getirilmesinde önemli katkılarda bulunan ilimizde görev yapan muhtarlarımızı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, bütün muhtarlarımızın "19 Ekim Muhtarlar Günü"nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum." İsmail USTAOĞLU Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: ' MUHTARLAR MESAJI
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı