Vali'den 29 Ekim mesajı

Vali

CUMHURİYET BAYRAMI ve (CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 100 ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ MESAJI)

Değerli Balıkesirliler,

Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığına göz diken düşmana karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vermiş olduğu zorlu mücadelelerle kazanılan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 üncü yılını kutlamanın gururunu ve onurunu yaşamanın sevinci içindeyiz.

Yüzyıllar boyunca dünya tarihine yön veren, çağ kapatıp çağ açan, 3 kıtada adaletli ve hoşgörülü idaresiyle nam salan Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmasını hedefleyen emperyalist devletler tarafından gerçekleştirilen topyekûn saldırıları kabullenmeyen ve yurdun işgalini öngören ağır şartlara haiz Sevr Antlaşmasını tanımayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı istiklâl mücadelesinin en büyük eseri olan Cumhuriyet, şanlı tarihinde asla boyunduruk altında yaşamamış Türk Milletinin bayrağı ve istiklali uğrunda asla taviz vermeyeceğini bir kez daha dünyaya göstermiştir.

Aziz Milletimiz, “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek, hürriyeti ve bayrağı uğrunda hiç düşünmeden canını feda etmeyi şeref saymış, 1. Dünya Savaşı sırasında düşmana karşı 3 kıtada sayısız cephede verdiği amansız mücadelelerden yorgun ve bitap düşmüş olmasına rağmen her koşul altında vatanına sahip çıkmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, canından aziz bildiği yurdunu her yaştan vatandaşımızın fedakârca mücadeleleriyle savunmuş, egemenliğini kazanarak yüksek karakterinin timsali demokrasi ve cumhuriyet idaresine kavuşmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “En Büyük Eserim” dediği, birlik ve beraberlik ruhunun zaferi olan Cumhuriyetin korunması ve yüceltilmesi görevini, sonsuz güven duyduğu Türk Gençliğine emanet etmiştir.

Milli iradenin vücut bulduğu; Cumhuriyeti, devletin ve milletin birliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı 15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ve işbirlikçilerince alçakça gerçekleştirilen hain silahlı saldırılara gereken dersi veren milletimiz ve kahraman ordumuz, Cumhuriyetin korunup kollanması görevini ve devletine olan bağlılığını bir kez daha kararlılıkla dünyaya göstermiştir.

29 Ekim 1923’de Cumhuriyetin ilanıyla memleketin kalkınmasına yönelik iktisadi, sanayi, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalara başlanılmış, gerçekleştirilen önemli hamlelerle hayatın her alanında büyük kazanımlar elde edilmiştir. Cumhuriyetimiz, özellikle son dönemde gerçekleştirilen büyük projelerle, hedeflediği kalkınma hamlelerini başarıyla gerçekleştirmiştir.

Ülkemiz, özellikle son yirmi yılda savunma sanayi alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla son derece ileri yüksek teknolojik imkânlara kavuşmuş, kara, deniz ve hava gücündeki yüksek harekât yeteneğine sahip kahraman ordusu sayesinde vatan ve mavi vatanın savunulmasında, bölgesinde ve yakın coğrafya üzerindeki etkili gücü sayesinde siyasi-askeri alandaki konularda sorun çözen, istikamet belirleyen ülke olarak milletler arası camiadaki saygın yerini almıştır.

Bugün Cumhuriyetimiz ilk 100 Yüzyılını, hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirmiş olarak tamamlarken bütün kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın organları ile sağlam temellere dayanan, köklü demokrasi geçmişiyle, günümüzde bilgiyi ve teknolojiyi yakından izleyen yetişmiş nitelikli işgücü sayesinde, Türkiye Yüzyılı vizyonunun gerçekleşmesi için bütün imkânlar seferber edilmiştir.

Aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği, vatanımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak başlıca sorumluluğumuzdur.

Cumhuriyetin 100 üncü yılına erişmenin haklı gururu ve milletçe coşkuyla kutlamanın heyecanıyla; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ay yıldızlı bayrağı ve vatanı uğrunda göğsünü siper ederek kahramanca mücadele veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, Balıkesirli hemşerilerimin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

İsmail USTAOĞLU VALİ