Vali`den duygulu veda

Vali`den duygulu veda

VALİ YILMAZ ARSLAN İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNE VERDİĞİ İFTARDA ATAMA KARARINI AÇIKLADI VE HELALLİK İSTEDİ.






Vali Yılmaz ARSLAN İl Genel Meclisi Üyeleri ile iftarda buluştu. Otel Basri'de gerçekleşen iftara İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan BAHÇAVAN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin DENİZ, AK Parti Grup Başkan vekili Şükrü GÜNEŞ, CHP Grup Başkan vekili Hasan USLU, MHP Grup Başkan vekili Soner DEMİREL ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldılar.



ATAMA KARARINI DUYGU DOLU SÖZLERLE AÇIKLADI


İftar sonrası İl Genel Meclisi üyelerine hitap eden Vali konuşmasında Valiler Kararnamesi'nde atamasının çıktığını söyleyerek İGM üyelerinden helallik istedi.

Vali ARSLAN,  İftarda bir araya gelerek sizlerle birlikte olmak istedik. Balıkesir'de 3 yıl 1 aydır görev yapıyorum. Ben aranızdan ayrılacağım.” dedi.



HAYATIMIN EN GÜZEL, EN VERİMLİ 3 YILINI BURADA GEÇİRDİM


Vali ARSLAN, İl Genel Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: Balıkesir benim ilk valiliğimdi. Hayatımın en güzel, en dolu, en verimli 3 yılını burada geçirdim. Gerçekten çok güzel bir çalışma ortamı bulduk. Bu ortamı elimizden geldiğince geliştirmeye gayret ettik. Burada bana göre Türkiye'nin en iyi İl Genel Meclisi var. 24 yıldır bu mesleği yapıyorum. Çok yerde bulundum Kaymakam, Vali Yardımcısı olarak, bu tür seçilmiş mekanizmaların toplantılarında bulunduk. Gerek eğitim seviyesi, gerek ilişkileri, gerek partilerarası uyum açısından burada çok mükemmel bir meclis var. İnanıyorum ki bugüne kadar yapılan güzel çalışmalar bundan sonra il özel idareleri var olduğu sürece devam edecektir.

Zaman zaman çoğunuzla ilçe ziyaretlerimizde görüşmelerimiz oldu. Elbette sizler vatandaşa en yakın seçilmiş kişiler olarak sıkıntıları, dertleri bize intikal ettirme konusunda çok önemli bir köprü görevi gördünüz. Ben bundan vali olarak çok istifade ettim.
Bizler hepimiz akıllı insanlarız. Oturup konuştuğumuzda, tartıştığımızda doğru yolu, makul olanı bulamamamıza imkan yok, hep de bunu bulduk.



SİZLERİN DESTEĞİYLE ÜSTESİNDEN GELDİK


Gerçekten Balıkesir'de İl Özel İdaresi olarak ben çok verimli ve başarılı bir 3 yıl geçirdiğimizi düşünüyorum, buna inanıyorum. Bu süreç içerisinde özel idarenin yeniden organize edilmesi, biçimlendirilmesi çalışma düzeninde bir takım değişikliklere gidilmesi gibi hususlarda sizlerin desteği olmasaydı bu kadar çabuk altından kalkamaz, üstesinden gelemezdik. Ben bu konuda doğru yaptığımızı düşünüyorum. Bir sistem oturdukça, belli bir düzenle yürüdükçe sizler de aynı kanaate varıyorsunuzdur. Zaman zaman ilçe ziyaretlerimizde karşılaştığım uygulamadan kaynaklanan hatalar olduğunda oturup çözme şansımız hep oldu. Bundan sonra da hep olacaktır.” dedi.




ZARURİ YOLLARIN YAPILMASI GEREKİYOR


Özel İdare'nin borçlanmasından da konuşmasında bahseden Vali ARSLAN  Özel İdare olarak borçalanmanız ellibeş milyon tl diye karar aldınız. Tamamını Bakanlığa onaya göndermedik. Biz bakanlığa otuz milyon TL. ilk parti olarak onaya gönderdik, onayı da geldi. Atamaya tabi olacağımızı önceden bildiğimiz için kendi kendimize bir çalışma yapmak istemedik. Sonuçta bizden sonra buraya bir vali gelecek. Oturulup sizlerin teklifleri doğrultusunda bir değerlendirme yapılacaktır. Otuz milyon TL özel idarenin normal kendi program parası gibi görülmemeli. Bu parayı kronik hale gelmiş uzun zamandır para ayıramadığımız grup yolları, ilçeleri birbirine bağlayan yollar, bizim ilçelerimizi komşu illerin yollarına bağlayan yollar gibi hakikaten zaruri yolların yapılması için kullanmalıyız. Bu anlamda otuz milyon TL'nin iyi değerlendirileceğine inanıyorum. Büyük şehir yasası çıktığında nasıl bir mekanizma olacağını göreceğiz. Şu anda konuşulanlar bir miktar tahminden ibaret. İnşallah yeni getirilecek yapı özel idarelerin devamı şeklinde olursa siz bu faaliyetlerinize devam edeceksiniz. Yok özel idarelerin kaldırılması şeklinde bir yapı öngörülmüşse muhtemelen sizin yaptığınız, İGM üyelerinin yaptığı görevler büyük şehir belediye meclislerine geçecektir. İnanıyorum ki sizin içinizden pek çoğunuz da böyle bir durumda ilk büyük şehir meclisinde görev alacaksınız.” diye konuştu.




HAKLARINIZI HELAL EDİN


Tekrar bir arada oturup görüşme imkanı olup olmadığını bilemediğini söyleyen Valimiz ARSLAN Görüşme fırsatımız olur mu bilmiyorum. Haklarınızı helal edin diyorum. Gerçekten benim bir hakkım geçmişse, en ufak bir şekilde hem size hem Balıkesirlilere hakkımı helal ediyorum. Güzel bir dönem geçirdik. Gerçekten mutlu oldum burada. İnşallah bundan sonra sizler de, bizler de aynı şekilde mutluluğumuza devam ederiz. Eğer incittiğimiz, üzdüğümüz arkadaşlar olmuşsa o arkadaşlarımdan özür dilerim. Bu akşam beraber olduğumuz için mutlu olduğumu belirtmek isterim. Mübarek ramazan bayramına da sağ salim ulaşırız inşallah. Çoluk çocuğumuzla, ailemizle, milletimizle beraber güzel bir bayram geçirmeyi diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.


Yemekte söz alarak konuşan Ayvalık İGM üyesi Arif GÖKSU  Sizin bu tayininizi engellemek için ne yapabiliriz düşüncesi kalbimizde vardı. Varsa yapabileceğimiz bir şey bu kalbimizdeki ateşi uygulayalım” demesi üzerine Vali ARSLAN duygulanarak  Valilik hükümetin tasarrufunda olan bir görev. Normal bir mülkiye müfettişiyken hükümet bizi vali yaptı. Aynı hükümet takdir ediyor, yer değişikliği yapıyor.  Bu valilik ve büyük elçiliklerde de böyledir. Siyasi iradenin, hükümetin tasarrufudur. Buna saygı göstermekten öte bir çaba hem hukuki hemde ahlaki olmaz. Dolayısıyla bir şey yapmamız gerekmiyor.


Ankara'da ve her platformda Balıkesir'in ve Balıkesir Valisi ile ilgili değerlendirmelerin olağanüstü iyi olduğunu sizlere söyleyebilirim. Bu atamayla hizmetlere başka yerlerde devam edilsin diye düşünülmüştür. Ben yapılan atama işleminden memnunum kendi adıma. İnşallah buraya gelecek vali arkadaşımızda bizim bıraktığımız yerden sizlerin desteği ile hizmete devam edecek. Hayatımızın ilerleyen aşamalarında başka yerlerde inşallah karşılaşırız. Böyle güzel, mutlu birbirimizi severek ayrılmak çok güzel.”  şeklinde konuştu.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı