Vali'den Kızılay haftası mesajı

Vali

"Kızılay, Dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin, insan hayatını ve sağlığını koruma ilkesiyle çalışan evrensel bir kuruluştur."

Kızılay; karşılıksız yardım ilkesini benimsemiş en önemli yardım kurumudur. Dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin, insan hayatını ve sağlığını koruma ilkesiyle çalışan evrensel bir kuruluştur.

                Savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğan Kızılay; kısıtlı imkânlarla başlayan hizmetlerini milletimizin ilgi ve sevgisiyle büyüterek bugünlere gelmiştir.

                Kızılay, barışta ve savaşta insancıl yardımı ilke edinmiş bir sosyal yardım kuruluşu olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görevini daha etkin, daha yoğun bir biçimde mazisinden aldığı güçle, hizmet dalgasını dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlara ulaştırmaya devam edecektir.

Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma kültürünü, dünyanın neresinde olursa olsun ulvi amaçlar doğrultusunda harekete geçirmeyi başaran Kızılay; 1868 yılından günümüze kadar özverili ve etkili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle, dünyanın saygın yardım kuruluşlarının başında yer almaktadır.

Kızılay, dünyanın dört bir yanında insanların rengine, diline, inancına bakmaksızın ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı   hizmet ve faaliyetleri dolayısıyla, uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarı ile ön plana çıkmış, mazlum ve mağdurların daima umut kapısı olmuştur. 

Bu vesileyle, İnsana en büyük değeri veren, medeniyet birikimimizin bir gereği olarak, zorda kalana yardım etmeyi görev kabul eden ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Kızılay’ı çalışanları ile hayırsever vatandaşlarımızın Kızılay Haftası’nı kutluyor, insani yardım faaliyetlerinin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Hasan ŞILDAK

Balıkesir Valisi



Anahtar Kelimeler: ' Kızılay haftası mesajı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı