VAR kayıtları açıklanacak

VAR kayıtları açıklanacak

Yabancı gözlemci gelecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FİFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, yeni dönemde gerçekleştirilecek yenilikler hakkında bilgiler verdi.

Eröğüt, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’de Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışma yapıyoruz. Şu anda bazı testler yapıyoruz ve bu konuyla ilgili kararları en kısa sürede kamuoyuna duyuracağız. Türk futbolunun mevcut yapısında hakemlerin aldıkları puanlarda gözlemciler etkili oluyor. Bu yapıyı değiştirmek istiyoruz. 10 kişiden oluşan UEFA’nın üst düzey görevlileri artık Türk hakemliğinde gözlemci olarak yer alacak. UEFA’nın eski elit hakemlerinden oluşan bu gözlemci grubunun notları yeni dönemde hakem puanının yüzde 50’sinin karşılığı olacak. Yeni dönemde TV gözlemcileri olmayacak. Stattaki maç gözlemcilerinin hakem puanına etkisi yüzde 30 olacak. VAR hakemleri ve maç hakemlerinden oluşan 119 kişinin değerlendirmesiyle verilen notları toplam nota etkisi yüzde 20 olacak.”

Mevcut durumda maça giden gözlemcinin notunun ve TV gözlemcisinin hakem puanına etkisinin yüzde 30 olduğunu belirten Eröğüt, yeni sistemin Trendyol Süper Lig’de 26. hafta maçlarından başlayarak uygulanması için çalıştıklarını açıkladı.

MHK’NIN YAPISI DEĞİŞİYOR

Önümüzdeki günlerde yaşama geçirilmesi planlanan uygulamalardan biri de TFF’nin bir süredir üzerinde çalıştığı ve Kulüpler Birliği ile istişare ettiği Merkez Hakem Kurulu’nun(MHK) yapısının değiştirilmesi.

Planlamaya göre yeni MHK, 5 üyeden oluşacak. Bu üyelerin 3’ü, daha önce olduğu gibi yine TFF tarafından belirlenecek. 2 üye ise Kulüpler Birliği’nin önereceği ve üzerinde uzlaşma sağlayacağı kişiler olacak. Bu kişiler, Kulüpler Birliği’nin önereceği ama kulüp üyeliği bulunmayan kişilerden oluşacak.”



Anahtar Kelimeler: kayıtları açıklanacak
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı