Vasiyet üzerine Müteahhit oldular

Vasiyet üzerine Müteahhit oldular

Paşabayır Mahallesi eski mülk sahiplerinden Zeynel Abidin Kafa, sağlığındaki vasiyeti üzerine evlatları müteahhitlik şirketi kurarak arsaları üzerinde İnşaat'a başladılar.


Vasiyet uğruna Müteahhit Oldular paylaşan: zeki-karadeniz

Eski Paşabayır, yeni oluşum Paşa konak mahallesi, General Balcı Çamlığı paralelinde mülkiyeti sahibi merhum Zeynel Abidin Kafa ait arsalar üzerinde Site inşaatına başlayıp Müteahhit oldular.

Eski yıllarda semt sakini Zeynel Abidin Kafa tarafından bağ, bahçe olarak kullanılan ata yadigârı tarlaların zamanla Belediye´nin imar uygulamaları ile önemli kayba uğramasına rağmen, Babaları Zeynel Abidin Kafa´nın 8 evladına hitaben ?´Bir gün gelecek buraları Bandırma´nın en güzel, en seçkin meskenleri olacak, sizden rican siz siz olun ata yadigârı bu yerleri satmayın, başkalarına da vermeyin, İmkânınız oluştuğunuzda kendiniz bina yapın ki ecdadımızın namı yürüsün.´´ Diye vasiyet etmesi yıllar sonra bu vasiyetin gerçekleşmesine neden oldu.

Gelinen noktada bir birini takip eden yapılaşma merhum Zeynel Abidin Kafa´nın Paşakonak taki arsa olan tarlalarının site içinde kalması üzerine evlatları  Cengiz, Veli, Tuncay, Aptullah, Osman, Emine, Hatice ve Hamza ?´Kafa İnşaat´´ adı altında kurdukları inşaat şirketi ile ata yadigarı arsalarının üzerine ilk etapta 2 site inşaatına başladılar.

20 Daireden oluşacak iki sitenin temel atma töreninde aile efradı yanı sıra eş ve dostlarının da hazır bulunduğu törende ilçe müftüsü Hacı Cahit Çetin kuran okudu, hayırlara vesile olması için dua etti.

Merhum Zeynel Abidin Kafa´nın  mahdumları,  torunları, eş ve dostların katıldığı kalabalık gruba inşaat alanında pilav, kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli