Vatan görevi kutsaldır

Vatan görevi kutsaldır

Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda, engelli beş vatandaş için temsili askerlik uygulaması ve yemin töreni gerçekleşti.




Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı'nda, engelli beş vatandaş için temsili askerlik uygulaması ve yemin töreni gerçekleşti.

Üs Komutanlığındaki törene Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Sedat Yumuşak, Erdek Engelliler Derneği Başkanı Nurcan Yıldır ve engelli vatandaşların aileleri de katıldı.

Törende konuşan Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dr. Deniz Albay İskender Tunaboylu, Az sonra beş bahriyelinin rengini mübarek ecdat kanından, kumaşını şehit teninden alan, ay yıldızı hürriyet ve istiklalin timsali olan bayrağımızın gölgesinde, ellerini silahlar koyarak edecekleri yemine tanık olacaksınız” dedi.

Engellilerin anne ve babalarına da seslenen Tunaboylu, Yıllar boyunca gözlerinin içine bakarak büyüttüğünüz en değerli varlıklarınız olan evlatlarınız, edecekleri yemin sonrasında yapacakları temsili askerlik uygulaması ile yüce Türk Milleti'nin göz bebeği olan Deniz Kuvvetleri saflarına katılacaklar. Onların, bu süre içinde bizimle olması bize kuvvet ve moral verecektir. Evlatlarınızla gurur duyuyoruz” diye konuştu. Tunaboylu, temsili askerlik uygulaması kapsamındaki beş vatandaşa da şöyle seslendi:


Kalplerinizde vatan ve millet sevgisi ile geldiğiniz bu ocakta, sizlerle kısa bir süre için de olsa birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biraz sonra vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için gerektiğinde canınızı seve seve feda edeceğinize dair şanlı bayrağımızın gölgesinde birbirinize kenetlenecek ve yemin edeceksiniz. Ettiğiniz bu yemin sizlere en doğru yolu gösterecek ve rehber olacaktır.”

Ardından, temsili askerlik uygulaması kapsamında bulunan engelli vatandaşlar Ferhat Lâfçı, Cemal Karaorman, Önder Buğra Yılmaz, Celâl Elbasan ve Emrah Saçılık yemin ettiler.

Bu arada Emrah Saçılık, askerlik ile ilgili bir şiirini de seslendirdi. Yemin eden engelli vatandaşlar, aileleriyle bol bol hatıra resmi çektirerek, asker olmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirttiler.










Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı