"Vatan size minnettar, Ulaşım AŞ hariç !..."

Ulaşım AŞ nin Gazi ve Şehit ailelerine tavır ve davranışı gündeme damgasını vurdu. Meclis üyesi Dr. Selim Panç konuyu Ulaşım Daire Başkanlığına taşıyor.

Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, Bandırma’da Ulaşım A.Ş.’nin, şehit yakınları ve gazilerin ulaşımdan ücretsiz yararlanma hakkına uymamalarını Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı.

Konuyla ilgili olarak Panç’ın başkanlığında yapılıp, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz’ün de katıldığı toplantıda, Bandırma’daki şehit yakınları ve gaziler dernekleri ile Bandırma Bedensel Engelliler Derneği başkanlarına bilgi verdi.

Panç’ın Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığına verdiği, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin ve İYİ Parti Bandırma Belediye Meclis Üyesi Basri Ersan Kırbaş’ın da imza koyduğu yazılı başvuru şöyle:

 

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ücretsiz ve indirimli seyahat kartları yönetmeliği 4.3.2014 tarih, 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu yönetmeliğe göre:

  1. Şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları,
  2. Sağlık kurulu tarafından yüzde 40 engelli olduğu rapor edilmiştir.
  3. 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları,
  4. Devlet sporcuları gibi kimlerin ve ne şekilde yararlanacakları açıkça belirtilmişti.

Demiryolları ve denizyollarının şehir içi ve şehirlerarası hatlarında, belediye ve belediye tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere verilen toplu taşımalardan ücretsiz olarak yararlanır denilmektedir.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2019/096 sayılı kararında, Bakanlığın yönetmeliğine uymayan çelişkiler bulunmaktadır.

Buna göre,

  1. Hak sahipleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, il müdürleri tarafından ücretsiz olarak aldıkları kartları ibraz etmeleri yeterli olmalıdır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı bu kararla ücret karşılığı yeni bir kart daha çıkartılmakta, bu karttan yıllık vize ücreti istenmektedir. Balkart, Bankart gibi ikinci bir karta gerek olmamalıdır.
  2. Aylık 80 biniş hakkı sınırlaması kaldırılmalıdır.
  3. Gün içinde biniş saat sınırlaması getirilemez. Hak sahipleri bu kartlar ile 24 saat seyahat edebilmelidir.
  4. Bu kartlar, Türkiye’deki tüm belediyelerde geçerlidir. Balıkesir dışından gelen hak sahiplerinden kart çıkartılması kart çıkartılması istenmektedir.
  5. 65 yaş üstü vatandaşların nüfus kağıdını göstermesi yeterli olmalıdır.

Bu nedenlerle hak sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için 2019/096 sayılı meclis kararının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yönetmeliğine uygun olarak tekrar düzenlenmesini arz ve talep ederiz.”          ÖNDER BALIKÇI



Mehmet selim
15.01.2020 01:04:29
Selim panc çok güzel konuşmuş ama bu otobüsler belediyenin otobüsleri degildir her birinin kendi sahibi vardır ve 80 binis hakki doğaldır bizlerde isteriz sınırsız hak verilsin ama 10 kişiden 5 i bedava taşınıyo şuanda bi otobus fiyatı 700bin tl belediye farkındaysa engelliler ve şehit yakınları icin alır 2 3 otobus döndürür durmadan

Anahtar Kelimeler: "Vatan minnettar Ulaşım hariç !..."
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli