Vatandaş imzasını esirgemiyor.

Vatandaş imzasını esirgemiyor.

Bor`ların özelleştirilmesine karşı sürdürülen demokratik mücadelenin imza kampanyasına halktan büyük destek.




Bor`ların özelleştirilmesine karşı sürdürülen demokratik mücadelenin imza kampanyasına halktan büyük destek.

Etimaden çalışanları Petrol-İş sendikası çevresi tarafından sürdürülen eylemler zincirinin, İmza kampanyasına vatandaştan büyük ilgi.

İnönü caddesi Kapalı çarşı girişindeki kampanya masasına günde 5 bin kişi imza veriyor.

Çok yoğun insan trafiğine sahip İnönü caddesinde durmanın dahi mümkün olmadığı Kapalı çarşı girişinde kuyruğa giren vatandaşlar ``Talana hayır`` diyebilmek adına verecekleri bir imza için saatlerce bekliyorlar.

Mesai dışı Etimaden çalışanlarının nöbetleşe durdukları stant`ta bir taraftan imza toplanırken, Diğer taraftan ``Milli değerimiz Bor`da özelleştirme`` adı altında konuya açıklık kazandıran broşür dağıtımı yapılıyor.

Petrol İş şube başkanı İsmail Kayan kamuya ait birçok kurumun özelleştirilmesi sonrası Bandırma`da yaşanan iş ve istihdam odaklarının yok olmasını seyreden iktidar çevrelerinin, Bu programın son halkası olan Etimaden üzerinde oynanan oyunlara çanak tutmalarına anlam veremediklerini belirterek, Olayın Bandırma açısından büyük önem arzettiğini söyledi.

Başkan İsmail Kayan Bor ve türevleriyle ilgili dolaylı olarak ilişki içersinde olan yüzlerce ailenin kent ekonomisine sağladığı katkıyı görmezden gelenlerin Liman, İDO, Telekom, Tedaş ve Tekel`i birkez daha anılarında canlandırmalarını istedi.

Özellikle tekel ve Liman`ın devlet elinde iken Bandırma`ya sağladığı katkıyı görmezden gelenler, Bugün sıkıntı içersinde olan küçük esnafın yaşadığı travmayı örselemek için havasi çözüm üretmeye kalktıklarını söyledi.

Başkan İsmail Kayan uygulamaya koydukları eylem kararının kişisel değil toplumsal anlam taşıdığına dikkat çekerek, Konuya çanak tutmak isteyenlerin bugüne kadar boşta kalan bandırma insanı için nasıl bir altarnetif ürettiklerini sordu.
Kent ekonomisinde baş gösteren olumsuzluğun her türlü metanesinin anasını oluşturduğuna dikkat çeken başkan İsmail Kayan ``Kısa bir süre önce 111.ooo yazan Bandırma tabelaları son versiyonda 120.ooo bin oldu, Nüfus alan bir kentte, Geleceğe yönelik iş ve istihdam planı olmayan partilerin gelecek hesaplarıda olmaz`` dedi.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli