Vatandaşların Ulaşım A.Ş. isyanı

Vatandaşların Ulaşım A.Ş. isyanı

?Paramızla rezil oluyoruz?

Bandırma´da, ?Ulaşım A.Ş.?ye bağlı toplu taşıma araçlarından şikayetler sürüyor.

Haber sitemize yeni bir mesaj gönderen Sedat Özlemtaş, şikayetlerini şöyle dile getirdi:

?Ulaşım A.Ş., araçların sefer saatlerini yeniden değiştirdi. Ama yine bu konuda vatandaşları önceden uyarmadı. Değişikliği sadece WEB sitesini güncelleyerek duyurdu. Vatandaş, bu değişikliği yine durakta bekleme, işe geç kalma gibi mağduriyetlerle öğrendi.

Şirketin samimiyetine inanmıyorum. Çünkü tüm uyarılara ve şikayetlere rağmen sorunların çözümü için en küçük bir çabayı göstermiyorlar. Örneğin, ?Büromuzu taşıyacağız. 65 yaş ve engelli vatandaşlarımızın merdivenlerde dinlendiğini görüyoruz´ diyorlar ama 12 yıldır sadece görüyorlar. Çözüm üretmiyorlar. Oysa sorun daha da büyük. Bu merdivenlerde yalnız 65 yaş ve engelli vatandaşlar değil, sağlam insanlar bile zorlanıyor ve yoruluyor. Yeni yer arama, bulma ve finans kaynağı en az bir yıl sürer. Eğer samimiyseler, hemen pazartesi pazarının girişinde, sadece kart işlemlerini yapmak için bir dükkan kiralayabilirler. Bunun için bir masa, gerekli ekipmanlar ve vatandaş için oturaklar yeter.?

/resimler/2018-9/21/1758000664943.jpg

         ŞİKAYETLER AZ DEĞİL

Bu konularda BİMER ve CİMER´e giden şikayetlere yıllardır çözüm gelmediğine dikkati çeken Özlemtaş, şu noktalara dikkat çekti:

?Şoförlerin çalışma saatleri fazla olmamalı. Şoförler, mevsime göre tek tip giyinmeli, günlük tıraş ve hijyen kurallarına uymalı. Herkese nazik davranmalı. Araçlarını dikkatli kullanmalı, can taşıdıklarını hiçbir zaman unutmamalı. Araçlar, en kısa sürede yenilenmeli, her araçta, araç içini gösteren kamera bulunmalı. Araçlarda, duraklarda unutulan yolcu eşyaları için sistemli bir kayıp eşya bürosu kurulmalı. Hangi eşya, hangi araçta, hangi seferde, hangi saatte unutulmuş vb. konusunda tutanaklar düzenlenmeli. Her kartta, kart numarası var. Buna göre iletişim bilgileri kayıt edilmeli. Bu şekilde araç içi kamera kayıtlarından, kayıp eşyanın sahibi mutlaka bulunur. Otomatik kart ve kart dolum makineleri en uygun yerlere konulmalı. Kısa süreli binişler için mutlaka iade cihazları duraklara konulmalı. Her durakta araçların perondan kalkış, duraktan geçiş saatleri, güzergâhları gibi bilgiler mutlaka olmalı. Balıkesir´deki gibi kapalı duraklar bulunmalı. Vatandaşların, kışın soğuktan ve yağıştan, yazın sıcaktan korunması sağlanmalı. Araçların peron hareket ve sefer sıklık saatleri, okul giriş-çıkış saatlerine, mesai başlangıç saatlerine uygun olmalı.?

/resimler/2018-9/21/1759426448357.jpg

VATANDAŞ, PARASIYLA REZİL OLUYOR

Şirketin, internet sitesinde araçların kalkış saatleri ile ilgili olarak yaptığı yayınların yetersiz kaldığına işaret eden Sedat Özlemtaş, şu değerlendirmede bulundu:

?İnternet sitesinde elbette ki yayınlasınlar. Buna bir diyeceğim yok. Ama kaç kişi internete bakıyor? Değişiklikler, en az 15 gün önceden bellidir. Bunları, duraklara asılması bu kadar zor mu? Kart dolum merkezlerine asmak çok mu güç? Vatandaş, parasıyla rezil oluyor. Yeter artık!?



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli