Ve yol ayrımı!...

Ve yol ayrımı!...

AKP`nin korkulu rüyası iki il genel meclisi üyesi CHP`den İsmet Koçyiğit, MHP den, Soner Demirel siyasete nokta koydu.

30 Mart`ta mevcudiyetini noktalayacak olan Balıkesir il genel meclisinin iki önemli ismi CHP den İsmet Koçyiğit, MHP den Soner Demirel radikal bir kararla siyaseti bıraktılar.

Özellikle AKP`nin korkulu rüyası iki değerli siyasetti, üstün performansları kendi tarzları ile ürettikleri mizahi politikalarla iktidarın korkulu rüyası olmuşlardı.

30 Mart öncesi Büyükşehir yasası ile yeniden şekillenen yerel siyaset kulvarında partilerince gerekli itimam gösterilmeyen iki değerli il genel meclisi üyesi onurlu bir davranışla siyaseti bırakma kararı alırken, siyasetin eteğine sülük gibi yapışıp, salya sümük kendilerini vazgeçilmez kılmaya çalışanlara da büyük bir ders oldu.

 

İlk istifa CHP İGM Üyesi İsmet Koçyiğit`ten.

 

 CHP Bandırma İGM Üyesi İsmet Koçyiğit, partisinden istifa etti.

Koçyiğit, aktif siyaseti de tamamen bırakma kararı aldığını, bugün İGM Başkanlığına meclis üyeliğinden de istifasını sunacağını bildirdi.

 

İstifasıyla ilgili gazetecilere konuşan İsmet Koçyiğit, "CHP`den istifa ettim. Artık yoruldum, aktif siyaseti de bırakmak istiyorum. İstifa dilekçemi CHP Bandırma İlçe Başkanlığına sundum. Ayrıca Noter kanalıyla da ulaştıracağım. Bugün de Balıkesir İl Genel Meclis Başkanlığına istifamı sunacağım" dedi.

 

CHP teşkilatının en çalışkan ismi olarak dikkatleri üzerinde toplayan İsmet Koçyiğit,Balıkesir`in yerel parlamentosu olan İGM` deki aktif muhalefeti ve çalışmalarıyla ile tanınıyordu. İsmet Koçyiğit`in Bandırma CHP İlçe Teşkilatı ile muhalif bir konumda olduğu, partisiyle yaşadığı sıkıntılara daha fazla dayanamayıp istifa ettiği kaydedildi. CHP`den istifa eden İsmet Koçyiğit`in konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. İsmet Koçyiğit`in CHP`den istifası Balıkesir siyasi kamuoyunda sürpriz olarak karşılandı.

Soner Demirel MHP`den istifa ediyor

Balıkesir MHP`de İGM üyesi olan eski grup başkan vekili Soner Demirel, partisinden istifa edeceğini açıkladı.

Balıkesir MHP`de İGM üyesi olan eski grup başkan vekili Soner Demirel, partisinden istifa edeceğini açıkladı. Demirel, istifasını önümüzdeki hafta düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurmaya hazırlanıyor.

MHP İGM Üyesi Soner Demirel, "Milliyetçi Hareket Partisi`nde hiçbir dönem parti yönetimi bir başkan adayına teslim edilmedi. İl yönetimi, belediye başkan adayları, meclis üyelerine kadar. Hiyerarşi MHP`de çok önemli. Daha önce il ve 9 ilçe yönetiminin görevden alınmasına tepki göstermek amacıyla İl Genel Meclisi`ndeki MHP Grup Başkan Vekilliği görevimden istifa etmiştim. O günden bugüne kadar partideki işlerin düzelmesini bekledim ancak maalesef düzelmedi, düzelmiyor" dedi.

"BAYRAM ÇILGIN BENİ TELEFONLA ARAYIP `İSTİFA ET, GİT` DEDİ"

Ülkücü camianın tanınan ve sevilen isimlerinden olan MHP`li İGM Üyesi ve eski grup başkanvekili Soner Demirel, Tuğrul Türkeş`in partiden ayrılarak kurduğu Aydınlık Türkiye Partisi`nin (ATP) bir dönem Balıkesir İl Başkanlığını da yapmıştı. ATP`nin aldığı karar ile tekrar MHP ile birleşmesi sonucu partiye dönen ve İGM üyesi seçilen Soner Demirel, yerel parlamentodaki yapıcı muhalefeti, yatırımlara ve diğer konulara olan duyarlılığı ile biliniyor. İGM`de titiz çalışmasıyla tanınan Soner Demirel, partisi MHP`de yaşananlarla ilgili rahatsızlığını dile getirmesiyle birlikte mevcut yönetim ile arasının açıldığını kaydetti. "Benim ülkücü kimliğimi ve dik duruşumu herkes bilir. Bunu hiçbir güç bozamaz" diyen Soner Demirel, yaklaşık 9 ay önce Balıkesir MHP İl Teşkilatında dönemin İl Başkanı Mehmet Duran ve ekibi ile 9 ilçedeki yönetim teşkilatlarının görevden alınmalarına tepki amacıyla İGM`deki Grup Başkan Vekilliğinden istifa ettiğini, bunun Balıkesir`de partinin yönetimine hakim olmak isteyenlerin olduğunu ve bu kesimi rahatsız ettiğini ileri sürdü. Soner Demirel, "Yaklaşık 2 ay önce şimdiki MHP İl Başkanı Bayram Çılgın telefonla ile beni aradı. Bana telefonda `İstifa et, git` dedi. `Sen ve senin gibi düşünen arkadaşların partiden istifa edin ve gidin` dedi" diye konuştu.

 Demirel, bunun sebebinin MHP`li Belediye Meclis Üyesi şimdiki Altıeylül Belediye Başkan Adayı Faruk Demirarslan`ın yargılandığı imar davasıyla ilgili olduğunu söyledi. MHP Balıkesir İGM Üyesi Soner Demirel, parlamentoda bu hafta şubat dönemi toplantılarının devam ettiğini, o nedenle aldığı istifa kararını önümüzdeki hafta sunacağını, istifasını da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracağını bildirdi.

"SEÇİM SÜRECİYLE İLGİLİSİ YOK"

MHP`li İGM Üyesi Soner Demirel, partisinden ayrılma kararının yaklaşan seçim süreciyle bir ilgisinin bulunmadığını, ancak bu seçim sürecinde yaşanan olumsuzlukların istifasında etkili olduğunu ifade etti. İlçelerdeki Belediye Başkan Adayları ile Belediye Meclis Üyelerinin dahi adaylıklarının Büyükşehir Belediye Başkan adayına bırakılmasının kabul edilebilir olmadığını, teşkilat yönetimlerinde bir belediye başkanının tek söz sahibi olmasının doğru olmadığını kaydeden Soner Demirel, kendisinden başka çok sayıda kişinin de MHP`den istifa edeceğini, hatta istifaların sürdüğünü ancak bunların kamuoyu tarafından bilinmediğini ileri sürdü. İGM Üyesi olarak diğer partilerden teklifler de aldığını açıkça söyleyen Soner Demirel, "Gerek iktidar partisi, gerekse ana muhalefet partisi olan CHP`den katılım yönünde tekliflerin olduğu doğrudur. Ancak şu aşamada bu yönde bir değerlendirmem yok" dedi.

Ak Parti`ye geçeceği yönündeki iddiaların da şu anda doğru olmadığını ifade eden Soner Demirel, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ile bir restaurant`ta yemek yemekte buluşup görüştüğü iddialarını da yalanladı. Soner Demirel, "Ben hakkımda yapılan bir haberde ileri sürülen restorana açıldığı günden beri adımımı dahi atmamışımdır. Edip bey ile görüşüyor muyum; Evet tabiî ki görüşüyorum. kendisi Balıkesir Milletvekili, İGM`deki çalışmalarımla ilgili Milletvekili Edip Bey şahsımı aramış ve bütçe vs. konularındaki tespitlerimle ilgili bizzat teşekkür etmiş ve gereken düzeltmelerin yapılacağı sözünü vermiştir. Yani ben İGM üyesi olarak ilimizin tüm milletvekilleriyle, gerek İGM`deki görevim gerekse siyasi kimliğim gereği birçok kişiyle birçok konuda görüşüyorum" şeklinde konuştu.

 

 


 

 




Fahri
7.02.2014 13:20:14
Iyi hadi, hayirli olsun, Ismet Bey bundan sonra artik hayirlisiyla daha hayirli seylerle ugrasacak anlasilan... nihayet!

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false