"Vefa" projesini yaşama geçirmeye süre yetmedi.

Tosun söz vermişti!... "Pertevniyal" kaderine terk edildi.

Bandırmalıların bizzat kendi olanakları ile hayata geçirip binlerce Bandırmalı'nın dünyaya gözlerini açtığı ilk adres Çocuk sarayı ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesi ile yıkılarak yeri rant arsasına dönüştürülmesi ardından gözler Eski Dr. Güven Karahan Devlet Hastanesi “Pertevniyal” e çevrildi.

İçe dönük siyasi karakterlerin yapısal izlerini silme noktasındaki çaba eski devlet hastanesinin yine Bandırmalılar tarafından kent insanına hizmet sunması anlamında yaptığı iki ayrı blok yıkılırken “Pertevniyal” vakfının armasını taşıyan ilk yapının geçmişi geleceğe taşıma noktasındaki çabasına sahip çıkılması amacı ile mülkiyeti Onyedi Eylül Üniversitesine devir olmuştu.

Rektörlük kent içindeki tarihi yapının, geleceğe yönelik beklentisini kent kütüphanesi olarak şekillendirilebileceği noktasında karar verince sıra bu yapıyı klasik kimliği ile yaşama katacak sponsor aranmaya başlandı.

“Pertevniyal” i kent göbeğinde cin çukuru gibi kara bir delik olmaktan kurtaracak öneri Bandırma'nın genç ve karizmatik Başkanı Tolga Tosun'dan geldi.

Tosun, Bandırma Belediyesi olarak kent adına özel bir kimliğe sahip bu yapıyı hayata geçirmek istedikleri teklifinde bulundu ve gerekli protokoller yapılarak bütçe ayrıldı, tarihi yapının dış kalıntıları soyulmaya başlandı.

Ekonomik yapısı sürekli değişkenlik yaşayan bir ülkede kurumsal kimliklerin mali değişimlere ayak uydurması gereken projeler için bir B planı olmadığından Durgut Ergin'in Cin Çukuru projesi gibi kentin göbeğindeki “Pertevniyal” de plansız, öngörüsüz, kent yönetiminin utanç duvarı belgesi olarak önümüzde kaldı.

Zaman çok acımasız nerede 31 Mart 2019?     Ne zaman 31 Mart 2024 ?   Elde var 9,5 ay!…



kadir cambaz
16.06.2023 11:28:30
Üç mektupta sen yaz TOSUN!...

adil korutürk
16.06.2023 11:31:00
Sedat Pakel'in kentin önünü tıkadığı TIKAÇ

Furkan Durmaz
16.06.2023 12:09:35
Memleket ile Mirza geliyor.

demokrat
18.06.2023 13:12:49
Yahu"pertevnihal"mi kalmış...Ülkede her yer yangın yeri.Bina enkaz olmuş.Haydi gelin ölüyü diriltelim.Rahmetlik Aziz Nesin çok erken gitti bu ülkeden.Yaşasaydı hergün bir kitap yazardı...

Anahtar Kelimeler: "" projesini yaşama geçirmeye yetmedi.
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı