Vekil, Kaymakamla geldi!...

Vekil, Kaymakamla geldi!...

Yeni Ziraatli Göleti siyasilerin uğrak yeri oldu.

Yeni Ziraatli köyü tarımsal sulama amaçlı gölet`te 17 Aralık`ta meydana gelen Balık katliamı olayı 10 gün sonra İktidar Partisi vekili M.Cemal Öztaylan ve Bandırma Kaymakamı Ali Mantı`nın ziyaretine sahne oldu.

Yeni Ziraatli köyü sulama amaçlı gölette 15 yıldır çoğaltılan balık türleri yaklaşık bir yıl önce aynı olayın yaşanması ile konunun muhatabı Büyükbaş besi ve süt çiftliği ``Besican`` ile sulama kooperatifi arasında sözlü taahhütler verilerek aynı olayın bir daha yaşanmaması sözü verilmişti.

İyi niyet ilişkileri askıya alınarak göleti besleyen dere vasıtası ile meydana gelen kirlilik milyonlarca balığın telef olmasına neden olmuştu.

Olaydan sonra Başbakanlığa ve Tarım ve Çevre Bakanlığına şikayetlerini bildiren Köylüler, başta Jandarma, İlçe tarım ve il Çevre müdürlüğü ilgililerinin duyarlılık göstererek Yeni Ziraatli göletine gelip gerekli inceleme ve numunelerin alınmasını sağlamışlardı.

Yeni Ziraatli göletinde meydana gelen balık katliamı sonrası CHP Milletvekili Namık Havutça, konyu meclise taşıyarak, meclis araştırması istemişti.

Yeni Ziraatli köyü halkı ise 10 yılı aşkın süredir çoğalmasını sağladıkları tonlarca balığın telef olması ve göle salınan atık nedeni ile sulama başlıklarında meydana gelen tahribat sebebi ile Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunarak, hem çevresel anlamda, hemde yaşanan maddi zararlarının karşılanması noktasında hukuk mücadelesini başlatmışlardı.

Olay ve gelişmeler bu noktada ilerlerken Milletvekili M.Cemal öztaylan bugün beraberinde Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, İlgenel Meclisi üyesi Ahmet Okbay, İlçe tarım müdürü Osman Sefa Uyar, Yeni Ziraatli köyüne giderek göl havzasında incelemede bulundular.

Öztaylan ve beraberindekiler göletteki incelemenin ardından Yeni Ziraatli köyüne gelerek burada köylüleri dinlediler.



Ekrem Yakar
27.12.2013 23:33:08
Kör ölünce badem gözlü olurmuş....! Yumurta kapıya dayanınca folluk arayanlardan olmamak lazım...!

  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false