Vekiller göreve...

Vekiller göreve...

BAŞKAN PEKEL, BANDIRMA LİMANINDAN HAYVAN İTHALATININ ÖNLENMESİ KONUSUNDA MİLLETVEKİLLERİNİ GÖREVE DAVET ETTİ.




.....Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma'nın ithal anguslar nedeniyle kötü kokuya mahkum edilmesinin ve bir tarım-hayvancılık ülkesi olan Türkiye'nin, yanlış politikalarla hayvan ithal eder duruma düşürülmesinin çok düşündürücü olduğunu söyledi.

Bandırma'nın çeşitli etkenler nedeniyle çevre kirliliğinden çok fazla etkilendiğini ve bunun acısını çok çektiğini dile getiren Belediye Başkanı Sedat Pekel: Bandırma bu konuda duyarlıdır. Halkımız tepkisini açıkça ortaya koymaktadır. Ama yaşanan çevre sorunlarının çözümünden sorumlu olanlar aynı duyarlılığı göstermiyorlar” dedi.

Son zamanlarda, kentimizi kaplayan hayvan kokusunun çevre sorunlarına bir yenisini eklediğine dikkat çeken Başkan Pekel, hakim poyraz rüzgarı nedeniyle kentin büyük bölümüne yayılan bu kokunun sağlık açısından da sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

Başkan Pekel şöyle dedi: Bandırma ithal hayvanları taşıyan gemiler limana geldiğinde, bu hayvanlardan kaynaklanan kötü kokuya mahkum ediliyor. Kentte adeta nefes almak mümkün olmuyor. Hayvanların Bandırma'dan ülkemize dağılımının yapılması, limandaki ve çevre yollarındaki trafik yoğunluğunu çok arttırıyor. Yolda ölen hayvanlar farklı sorunlara yol açıyor. Bu sorunların sorumlusu ise, Bandırma limanını özelleştiren ve tarım ve hayvansal ürünler bakımından dünyanın kendi kendine yetebilen yedi ülkesinden biri olan Türkiye'yi, tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal eder duruma düşüren hükümet politikalarıdır. Halkımız bu gerçekleri görmelidir.”

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma limanından hayvan ithalatının başladığı dönemde bu sıkıntılar konusunda ilgilileri uyardıklarını ve başlatılan girişimlerle bu ithalatın Tekirdağ ve Mersin limanlarına yönlendirildiğini hatırlattı. Ancak, bu limanlarda da benzer şikayetlerin gündeme gelmesi üzerine, bölgedeki etkin siyasi güçler tarafından bu gemilerin yeniden Bandırma'ya yönlendirildiğini belirten Pekel: Bandırma limanının kapasitesinin üzerinde ve uygun olmayan koşullarda yapılan canlı hayvan ithalatı durdurulmalıdır. Bandırma bu konuda sahipsiz bırakılmamalıdır. Ankara'daki temsilcilerimiz bu konuda mücadele etmeli ve gerekli kararlılığı gösterebilmelidir. Başta iktidar partisi olmak üzere tüm Balıkesir milletvekillerimizden bu konuda olumlu girişimler bekliyoruz” dedi.

Başkan Pekel, Bandırma Kent Konseyi başta olmak üzere bu konuya tepki gösteren ve Bandırma'nın sesini yansıtan vatandaşlarımızın duyarlı yaklaşımını da takdirle karşıladığını sözlerine ekledi.





demokrat
4.12.2012 14:35:57
Sayın Başkan doğru söylüyorsunuz ve yerden göğe haklısınız.Ancak bir iki ufak gösteri ile bu aymazların,saygısızların angusları bizi felakete sürükleyemeye devam edecek.Bunu Bandırma`ya yönelten saygısız siyasileri ve Bandırmayı bu kötü günlerde yalnız bırakan duyarsız siyasileri lanetliyorum.Eğer öncülük ederseniz bu angutları teşhir edin de onları boykot edelim.

Vatandaş
4.12.2012 16:02:35
Siyasetçiler kadar medyada önemli biran önce büyük kanallar haber olmalı bu konu dışarı çıkamaz pencere cam açamaz olduk.Ayrıca bunu ithal eden firmalar karşı vatandaş gerekeni yapar.Küleflideki ahırda kaldırılmalı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı