Vergi haftası kutlanıyor

Vergi haftası kutlanıyor

"Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır."

23 Şubat- 1. Mart vergi haftası yurdun dört bir tarafında olduğu gibi Gönen`de de bir dizi program eşliğinde kutlamalar sürüyor.

Gönen`de anta çelenk sunumu ile başlayan Vergi haftası kutlamaları nedeni ile Gönen vergi Dairesi Müdürü Osman nazi Doğru bir açıklama yaptı.

Gönen Vergi dairesi Müdürü Osman nafi Doğru; 

         "Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi Haftasının Yirmi altıncısı bu yıl 23 Şubat – 01 Mart 2015 tarihleri arasında kutlanacaktır."

           " Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir olgu olan vergi konusu Anayasal bir yükümlülük olarak karşımıza çıkmaktadır. Anayasanın 73 üncü maddesi vergi vermeyi bir ödev olarak nitelendirmektedir. Herkesin bu yükümlülüğe uyması gerekmektedir."

            "Vergisiz devlet olmaz şeklindeki bir anlayış her kesimce ve ülkemizde yaşayan her vatandaş tarafından kabul görmektedir. Bu modern devletin de gereğidir. Bu nedenle vergi Devletin en temel geliridir."

            "Ülke sevgisinin en somut göstergesi, vergisel ödevlerin süresinde ve tam olarak yerine getirilmesidir. Vergisel ödevlerin ihmal edilmesi halinde yaşanacak olan sorunlar ülkenin geleceği açısından önem arz etmekte olup, bu durumun yaratacağı sorunları yüklenme görevi gelecek nesillere ait olmaktadır."

            "Bu anlayış içerisinde bu ülkede yaşayan her vatandaşın gelir düzeyine göre ve ödeme gücüne bağlı olarak vergi ödemesi gerekmektedir. Çünkü bir ülkenin geleceği ekonomik gücüne bağlıdır. Devlet aldığı bu vergilerle harcamalarını karşılayarak altyapı hizmetlerini sağlayabilmekte ve yatırımlarını yapabilmektedir. Bu yüzden toplumunda bu konuda bilinçli ve duyarlı olması önem arzetmektedir."

           " Bu bağlamda yurttaşlara düşen önemli bir görev, vergi ödevini yerine getirmeyenleri uyarmak ve onları ülke sevgisi eş değerde olan vergi ödevini yapmaya yönelik davranışlara yönelmelerine katkı sağlamaktır."

            "Bunun için Alışverişlerimizde belgemizi isteyelim.” Bu davranışımız karşımızdakiler için en azından vergi ödevini tam olarak yerine getirmesini sağlamaya yönelik bir uyarı olacak, ona vergisel sorumluluğu hatırlatacaktır.

           " Ülkemizde verginin bilinçli ve gönüllü olarak ödenmesi alışkanlığının arttırılmasının karşısındaki engellerin birisi kayıtdışılık ve kayıtdışı işlem yapma eğiliminin artmasıdır. Bunun sonucunda da bütçe giderlerinin finansmanında vergi gelirleri yeterli olmamaktadır."

            "Vergi gelirlerini arttırabilmek için alınan önlemler yetersiz kalmakta, bunun sonucunda da vergi idaresi çeşitli yöntemlerle vergi gelirlerini arttırmaya çalışmakta bu amaçla yapılan düzenlemeler de istenilen verimliliği sağlayamamaktadır."

            "Hâlbuki kayıtdışılık ve kayıtdışı işlem yapma eğiliminin olmaması ve vergisel ödevlerin yasalara uygun bir biçimde yerine getirilmesi halinde kamusal harcamaların finansmanı kolaylaşacak belki de devlet olarak bütçe giderlerini karşılama konusunda yeterli hale gelebilecektir. Ayrıca verginin bilinçli ve gönüllü olarak verilmesi bir uygarlık göstergesidir."

            "Sonuç olarak; vatandaşlarda, özellikle de yarının mükellefleri olacak çocuklarımızda vergi ödeme bilincinin ve alışkanlığının geliştirilmesi, vergi kanunlarının adil ve tarafsız uygulanmasının sağlanması ile kayıtdışılık önlendiği takdirde daha geniş kesimlerden ve daha rahat bir şekilde vergi alınabilecektir."dedi.

                                                             Osman Nafi DOĞRU

                                                            Vergi Dairesi Müdür V.

             



Anahtar Kelimeler: Vergi haftası kutlanıyor
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı