VERİMLİLİK HAFTASI

VERİMLİLİK HAFTASI

08?14 Mayıs Verimlilik Haftası Kutlanıyor.

Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali AŞUK, ?T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası Etkinliklerinin 08?14 Mayıs 2017 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilmekte olduğunu kaydetti.

Toplumun tüm kesimlerinde verimlilik bilincinin oluşturulması amacıyla her yıl gerçekleştirilen Verimlilik Haftası kapsamında, Ankara başta olmak üzere birçok ilimizde verimlilik temalı çeşitli etkinlikler düzenlenmekte olduğunu ve bu etkinliklerde; Yenilikçilik, Temiz Üretim, KOBİ´lerin Kurumsallaşması, Verimlilik-Ekonomik Büyüme İlişkisi gibi konuların çeşitli toplantı, seminer, konferans ve panellerde konunun uzmanları tarafından kamuoyuyla paylaşılmakta olduğunu belirten İl Müdürü AŞUK hafta ile ilgili açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

?Sanayi İşletmelerinin sunduğu ürün veya hizmetlerin kalitesini iyileştirmek, iş süreçlerinin performansını artırmak, hammadde, malzeme, enerji, sermaye ve insan kaynaklarının verimliliğini artırmak, işletmelerin karlılığını artırmak veya maliyetlerini azaltmak ve çalışma yaşamının kalitesini iyileştirmek konularında yarışan işletmeler arasından ödüle layık görülen projeler Bakanlığımız tarafından ödüllendirilmektedir.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Ülkeler arasındaki rekabeti verimlilik belirlemektedir. Ulusal refahın arttırılmasında verimliliğin oldukça önemli bir rolü vardır. Ülkelerin kaderi de insan kaderi gibi, yaptıklarının karşılığı ile belirginleşmektedir. İnsanlar ve ülkeler ancak yaptıklarının veya yapamadıklarının karşılığını görmektedir. Kararlardan daha çok gerçek hayattaki uygulamaların başarısı ülkelerin gelişmesini belirlemektedir. İşlerini YANLIŞ yapanlar her zaman duraklayan/kaybeden olmuştur. İşlerini DOĞRU yapanlar her zaman koşan/kazanan olmuştur.

Verimlilik; Bireylerin ve ülkelerin rekabetini belirleyen en temel unsurdur. Verimliyseniz rekabet edebilirsiniz! Verimlilik rekabet edebilmede bazen bir devi yenmektir.

Verimlilikten Ne Anlıyoruz?

İsraf Etmemek,

Daha Çok Üretmek,

İşleri Doğru yapmak,

Doğru İşleri Yapmak,

Yenilik,

Rekabet,

Uluslararası Olmak vb.

Verimlilik İşletmeler ve Kurum/Kuruluşlar İçin Hayatta Kalabilmektir?

Bu etkinliklerin yerel ve ulusal basında ve medya kuruluşlarında yer alması, bilinmesi, duyulmasının yanı sıra, Türkiye´de ?Verimlilik adına bir şeyler yapıldığının? kamuoyu ile paylaşılması açısından da oldukça elzemdir. Çünkü verimlilik kavramını ülkemizin gündemine taşımak bugünlerde daha çok anlamlı olacaktır. Verimlilik konusunun toplumda karşılık bulması açısından VERİMLİLİK HAFTASI boyunca sanayicilerimiz, Üniversite ve orta öğretim öğrencileri, özel ve kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine yönelik İl Müdürlüğümüz çalışmaları devam edecektir.



Anahtar Kelimeler: VERİMLİLİK HAFTASI
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı