Vicdan azabını 13 yıl taşıdı

Vicdan azabını 13 yıl taşıdı

Manyas'ta 13 yıl önce işlenen cinayetin failleri itiraf etti.

13 yıl önce işledikleri cinayetin vicdan azabından kurtulamayarak  itirafta bulunan Filiz Keskin (37) suç ortağın da ismini verdi.

Filiz Keskin’in itirafı üzerine cinayet zanlısı olarak  tutuklanan Fedai Öz (44) alınan ifadesinde suçunu itiraf  etti.

Suç dosyası oldukça kabarık olan Manyas ilçesi Çataltepe Köyü eşrafından  Hayati Parlak’ın 2000 yılı Haziran ayından  beri kayıptı.

Tüm aramalara karşın uzun süre bulunamayan Parlak’ın yaşamından umudu kesen yakınları ölmüş olabileceğine inanmaya başladılar.

Eşinin ortadan kaybolması ile birlikte Balıkesir merkez Hisaralan Köyünden Kadir Keskin ile evlenen iki çocuk annesi Filiz Keskin daha fazla vicdan azabına dayanamadığını belirterek  Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne itirafta bulundu.

Filiz Keskin, Manyas’un Kubaş köyünde 13 yıl önce eşi Hayati Parlak’ı  yakını olan Fedai Öz ile birlikte  öldürüp dereye attıklarını itiraf etti.

Filiz Keskin’in 13 yıl sonra gelen itirafı üzerine Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı cinayeti birlikte işlediğini söylediği Manyas’ın Kubaş köyünde çobanlık yapan Fedai Öz’ü yakalayarak göz altına aldı.

Sorgusunda suçunu itiraf eden Fedai Öz, Hayati Parlak’ın kendisini hırsızlık yapmaya zorladığı için öldürdüğünü söyledi. Fedai Öz, 13 yıl önce uzaktan akrabası  olan Hayati Parlak, eşi Filiz Parlak ile birlikte Çataltepe Köyü kırsalında gece birlikte bira içtiklerini, daha sonra Filiz’i eşini tuvalet için götürdüğünde Hayati’nin birasına ilaç kattığını, Hayati Parlak’ın fenalaşması üzerine başına taş ile vurarak öldürdüğünü itiraf etti.

Fedai Öz, daha sonra cesedi bir merkebe yükleyerek cinayetin işlendiği yerden bir saat uzaklıkta ki Darıca Köyü hudutlarında bulunan Kurudereye attıklarını söyledi.

 Fedai Öz itirafında  cesedi gömdüğünü söylediği ve gösterdiği yerde yapılan kazıda  kafatası ve kemikler bulundu.

Manyas Cumhuriyet savcılığı kazıda ele geçirilen ceset kalıntılarını  toplayarak otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Filiz Keskin ve Fedai Öz Manyas Cumhuriyet Savcılısının tutuklanması istemi ile çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bandırma Cezaevine gönderildiler.

Diğer yandan ölen Hayati Parlak’ın ağabeyi Salim Parlak gelinleri Filiz’in kardeşi Hayati cezaevinde iken Fedai Öz ile uzun süre birlikte yaşadığını iddia etti.

 



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli