Vicdanın perdesi patladı!..

Vicdanın perdesi patladı!..

Çelebi limanı, işi azıya aldı... Angus'tan sonra açıkta Hububat, Maden ve Kömür tahliyesine başlandı.

Akşam parti ziyareti için Bandırma'ya gelen BTP Partisi genel Başkanaı Av. Hüseyin Baş öyle söyledi. “Alıştıra alıştıra tartışıp kavga etmeyi, parçalaya, parçalaya bölünmeyi öğrettiler.” 

BTP Genel Başkanı Sayın Hüseyin Baş 19 Mayıs 1919'da bu milleti bir araya getirmek üzere Bandırma Vapuru ile Samsun'a hareket eden Gazi Paşa'yı Karadeniz'in azgın sularını aşarak Samsun'a ulaştıran vapurun ismini taşıyan Bandırma'da konuştu.

Parçalanmışlık, bölünmüşlük ve kokuşmuşluk her alanda yaşanarak kendisini göstermeye başladı.

Bandırma TCDD limanı özelleştirilme kapsamında Çelebi'ye verilirken açıklanan Konteynır limanına dönüştürülme protokolü yıllar sonra yok sayıldı.

Çelebi limanı aprolünde artık Konteynır görmek mümkün değil, Ne mi görüyoruz?

Bandırma'yı pis kokuya boğan "Yüzen ahır" angus ları görüyoruz. 

Ne mi görüyoruz?  Açıkta tozayan Maden tahliyesini görüyoruz..

Ne mi görüyoruz?  Açıkta tozayan Kömür tahliyesini görüyoruz..

Ne mi görüyoruz?  Açıkta tozayan Hububat tahliyesini görüyoruz..

Ne mi görüyoruz? Tüm bu olumsuzluklar birilerinin gözünden kaçsın diye, tahliyeleri hafta sonları, tatil günleri ve gecelere yönlendirmeyi? 

Balıkesir'deki 20 ilçenin ortak seslendirme yayın sisteminden Valilik açıklaması "Ormanlarımızı yangından koruyalım!.." anonsu yapılıyor. Bandırma limanında insan yaşamını olumsuz etkileyen Angus Kokusu, Cevher tozu, Hububat tozu, Kömür tozu ne yazık ki insan yaşamını etkileyen açıklamalar içinde yer almıyor. Kazanız mübarek olsun Bandırma..

KÖMÜR

CEVHER

HUBUBAT

PİRİT



Ayşe Balyalı
22.07.2023 16:16:59
Bunlar daha iyi günler. Bezirci civarına yapılan sanayi bölgesi ve diğer planlananlar bittiğinde ,bu bölge asıl o zaman yaşanmaz hale gelecek. Deniz,hava,toprak ve tüm canlılar etkilenecek. Bugün para elde ettiğini zannedenler ile çocuk ve torunları ah edecek. Evet bölgeden de zengin olanlar çıkacak ama çoğunluk nerede eski günler diye ağlayacak,asgari ücret ile yaşamaya çalışacak. Kazandığını da tedaviye harcayacak. 1994 te petrokok gemisini limandan geri döndüren Hüseyin BALYALI gibi valiye,iş adamına karşı gelen Milletvekili olmadıkça Bandırma ve civarı çok üzülür.

Anahtar Kelimeler: Vicdanın perdesi patladı!..
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı