"Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Kurulacak"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğini kuracaklarını açıkladı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yağlı güreş sporunun organizasyonu yönünde eşitsizlikleri azaltmak ve sürdürülebilir geleneksel değerleri kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğini kuracaklarını belirtti.

/resimler/2016-10/8/1154309692602.jpg

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yağlı güreş sporunun organizasyonu yönünde eşitsizlikleri azaltmak ve sürdürülebilir geleneksel değerleri kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğini kuracaklarını belirtti.

Gürkan başkanlığında toplanan Edirne Belediye meclisi 10 gündem maddesini oy çoğunluğu ile kabul etti.

Gündem dışı 6 maddeyi de karara bağlayan meclis, Kırkpınar Yağlı Güreşleri içinde önemli bir karar aldı.

Meclis, yağlı güreş düzenleyen belediyeleri bir araya getirmek ve bu kentler arasında güreş ile ilgili planlamanın entegrasyonu, sürdürülebilir gelişme, yönetişim ve sosyal destek yaratmak, sürdürülebilir geleneksel değerleri kuşaktan kuşağa aktarmak ve sporun ulusal ve uluslararası organizasyonlarda uygulanabilirliği konusunda çalışmalar yapmak amacıyla Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliğinde üye olarak yer alınması ve birlik tüzüğünü kabul edilmesini oy çokluğu ile kabul etti.

Gürkan, birliğin kurulması aşamasında sona yaklaşıldığını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı, Antalya Elmalı Belediye Başkanı ve EdirneBelediye Başkanı olarak kendisinin imzalarının bulunduğu bir davet mektubu ile diğer yağlı güreş yapan belediyelere üyelik çağrısı yapacaklarını söyledi.

Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılacak pehlivanların yıl içerisinde yapılan tüm yağlı güreşlerden süzülerek gelmesinin güreşin kalitesinin arttıracağını ifade eden Gürkan, hedeflerinin yağlı güreşleri disiplin altına almak olduğunu kaydetti.

/resimler/2016-10/8/1200466106309.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli