Yağlı güreşin kalbi Balıkesir´de atacak

Yağlı güreşin kalbi Balıkesir´de atacak

Balıkesir merkezli ?Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği? kuruldu

Bakanlar Kurulu, Balıkesir merkezli ?Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği? kurulmasına izin verdi. Karar, Resmi Gazete´de yayınlandı.

/resimler/2017-6/5/2154313753919.jpg

Birliğin başkanlığını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur yapacak. Uğur, yağlı güreşleri dünyaya tanıtmak amacında olduklarını vurgularken, ?Ata sporumuza büyük önem veriyoruz. Balıkesir´i, birçok alanda olduğu gibi yağlı güreşlerde de öncü ve marka bir kent durumuna getirmek istiyoruz? dedi.

Balıkesir, Kurtdereli Mehmet Pehlivan başta olmak üzere Kara Ali Acar, Hasan Acar, Sabri Acar, Şerif Önal, Başol Yağcı, İzzet Yağcı, Mehmet Ali Yağcı, Tarzan Mehmet, Çoban Mehmet Koç, Kara Ahmet, Ramazan Börekçi, Hulusi Yedikardeşler, İbrahim Gümüş(Magirus), Saffet Kayalı, Kadir Ergin, Cengiz Zengin, Fevzi Çakır, Mehmet Yakan, Murat Saçaklı ve daha yüzlerce güreşçiyi bağrından çıkardı.

Birliğin Balıkesir´de kurulmasına başta Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere tarihi Kırkpınar Güreşleri´nin düzenlendiği Edirne, Antalya, Elmalı ve Karesi belediyeleri de destek verdi.  Önder BALIKÇI



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı