YAĞMUR GELMEDEN ÖNLEM GELDİ

YAĞMUR GELMEDEN ÖNLEM GELDİ

Yağmur Suyu Hattı Yapılıyor

Yoğun yağışlarda üst mahallelerden hızla inen yağmur suyunu bertaraf etmekte yetersiz kalan mevcut hattın yaşattığı su baskınlarından kurtulmak isteyen Gönen Belediyesi, Park Kahve mevkiindeki yağmur suyu bertaraf hattını yeni bir hat ile Sabuncu Deresi’ne dökmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 550 metre uzunluğundaki bu yeni kanalda 60’lık beton borular kullanılıyor.

Gönen’in genellikle Plevne Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıların önüne geçmek için uzun zamandır bir planlama içinde olan Gönen Belediyesi, sonunda çareyi yeni bir hat çekmekte buldu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yüksekte kalan kesimlerden şehir içine yoğun bir şekilde akan yağmur sularının mevcut hattın kapasitesini zorlayınca kısa süreli de olsa taşkınlara sebep olduğunu, bunun da önüne geçmek için bir planlama çalışması yaptıklarını söyledi.

Çareyi yeni bir hat çekmekte bulduklarını belirten Başkan Yakar, “Gündoğdu Camii ve Park Kahvesi’ni de kapsayacak şekilde başlatılan çalışmalarla bu bölgenin yağmur sularını yeni bir kanal hattı ile direkt Sabuncu Deresi’ne bağlıyoruz. Bu yeni hatta kendi tesislerimizde ürettiğimiz 60’lık beton boruları kullanıyoruz. Çalışma tamamlandıktan sonra, bu bölgedeki yağmur suları diğer hatta ulaşmadan yeni hattımız tarafından bertaraf edilecek. Arkadaşlarımız çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüyor” dedi.

Çalışmalar sırasında verilen rahatsızlıktan dolayı da vatandaşlardan ve özellikle Murat Evler sakinlerinden özür dileyen Başkan Yakar, bu hizmeti en kısa sürede tamamlamak istediklerini söyledi.     



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı