Yağmur sularına üç yeni kanal

Yağmur sularına üç yeni kanal

CUMHURİYET CADDESİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI






Kentimizde aşırı yağışların neden olduğu olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla başlatılan alt yapı çalışmalarına son olarak Cumhuriyet Caddesindeki yeni yağmur suyu hattıyla devam edildi.

Bandırma Belediyesi su kanalizasyon ekiplerin aralıksız sürdürdüğü yağmur suyu tahliye hattı çalışmalarıyla aşırı yağışlar sonrası Cumhuriyet Caddesi üzerinde biriken yağmur sularının sağlıklı bir şekilde denize tahliye edilmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Turgut Reis Anıtının bulunduğu bölgede başlatılan yeni yağmur suyu hattı çalışmaları kapsamında Demir Spor Lokalinin olduğu bölüme kadar 3 yeni tahliye hattı döşenecek.

Bandırma'da son dört yıl içersinde Eylül ve Ekim aylarında 3 kez meydana gelen sel felaketinin izlerini kalıcı olarak çözme amacıyla geçtiğimiz haziran ayı içerisinde başlatılan altyapı projeleri son olarak Cumhuriyet Caddesinde başlatılan yeni yağmur suyu hattıyla devam ediyor.

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sedat Pekel; Ordu Caddesinde alınan olumlu sonuçlar sonrasında, Bandırma Belediyesi olarak Cumhuriyet Caddesinde yaşanan sel felaketlerini de önleyebilmek adına yeni bir proje başlattık. Burada başlattığımız çalışmalar ile Cumhuriyet Caddesi, Adnan Menderes Meydanı, Balık Hali, Otopark, Haydar Çavuş Camii ve Çeşmesi, Nikah Salonu ve çay bahçeleri sel felaketinden kurtulmuş olacak. Sahilden Cumhuriyet Caddesine kadar olan bölüme 600'lük 3 yeni hat döşeniyor. Bu hatlardan 1 tanesi deşarj hattı olurken, diğer iki hat ana hatta bağlanacak olan borular. Eğer havalar müsaade ederse çalışmalar çok kısa bir sürede tamamlanarak, Bandırmamıza hizmet etmeye başlayacak. Çalışmalarımız tamamlandığında yağan ilk yağmurda insanlarımız yapılan hizmetin ne kadar önemli bir çalışma olduğunu fark edecektir. Bandırma Belediyesi olarak, halkımızın hizmet beklediği her konuda üzerimize düşenin en iyisini yapacağımızdan hiç kimsenin en ufak kuşkusu olmasın” dedi.

Bilindiği gibi Ekim ayında meydana gelen aşırı yağışlarda Ordu Caddesi üzerinde yapımı tamamlanan yeni yağmur suyu hattının etkisiyle birlikte bu cadde ile çevresindeki sokaklarda olumsuzlukların yaşanmadığı görülmüştü.  







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı