``Yahudi Cesaret Nişanını derhal iade etmelidir."

``Yahudi Cesaret Nişanını derhal iade etmelidir.

Uysal: " Bir terör devletine dönüştürülmüş İsrail in uygulamalarına ve ona sahip çıkan ABD açıklamalarını kabul etme imkanı yoktur"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İsrail`in Gazze`ye yaptığı saldırıları "Devlet Terörü" olarak değerlendirdi: 

Uysal: " Bir terör devletine dönüştürülmüş İsrail in uygulamalarına ve ona sahip çıkan ABD açıklamalarını kabul etme imkanı yoktur"

"Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, boynunda taşıdığı `Yahudi Cesaret Nişanı`nı derhal iade etmelidir."

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İsrail`in Gazze`ye yaptığı saldırıları "Devlet Terörü" olarak değerlendirdi ve " Bir terör devletine dönüştürülmüş İsrail in uygulamalarına ve ona sahip çıkan ABD açıklamalarını kabul etme imkanı yoktur" dedi..

 Demokrat Parti Basın Müşavirliği`nden yapılan açıklamada Genel Başkan Gültekin Uysal, uluslararası tepkilere rağmen İsrail`in başlattığı kara harekatının katliama dönüştüğünü belirterek şunları kaydetti:

" Yahudi Cesaret Nişanını derhal iade etmelidir."

" İsrail bir terör devletine dönüştürülmüştür.. İsrail in Gazze`de Filistinlilere karşı yaptığı katliamlara ve bu katliama destek veren hatta sahip çıkan ABD`nin açıklamalarını kabul etme imkanı yoktur.

Kudüs`ü terkettiğimiz tarih Aralık 1917`dir.. Bugün Filistin`e sahip çıkıyoruz diyerek, boynunda,  "Yahudi Cesaret Nişanı" ile Türkiye Cumhuriyeti`ne Cumhurbaşkanı olabilmek için dolaşanlar, bu milleti suistimal etmektedirler. 

Yahudi Cesaret Nişanı alırken, İsrail`e övgüler yağdıran ve " ABD`nin uluslararası terörizmle mücadelenizi destekliyoruz" diyen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı olan Başbakan Erdoğan, boynunda taşıdığı `Yahudi Cesaret Nişanı`nı derhal iade etmelidir.

Yahudilerin "Üstün Cesaret Ödülü" yerine, Filistinlilerin " Kudüs Yıldızı-Filistin Devlet Nişanı" ile ödüllendirilen Cumhurbaşkanı Adayımız sayın İhsanoğlu`nun ifade ettiği gibi, bugün İsrail`i eleştiriyor gibi yapanlar, İsrail`in üye olması için OECD vetosunu kaldırmışlardır.

Geçmişte  AKP`yi, İsrail`in OECD ve Atom Enerjisi kurumu üyeliğini onaylamak ve İsrail`e Uluslararası meşruiyet sağlayacak adımlar atmakla suçlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bugün yine aynı fikirde duruyor mu?

Bu coğrafyada Erdoğan`ın bırakın Gazze`yi, Erbil`in dışında gideceği yer, Barzani`nin dışında bir çıkış kapısı kalmamıştır. "

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false