Yakacak yardımı için yasa önerisi verdi.

Yakacak yardımı için yasa önerisi verdi.

CHP´li Karadeniz´den emeklilere yakacak yardımı için yasa önerisi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, emeklilere yakacak yardımı yapılması için yasa önerisi verdi. Öneri yasalaşırsa emekliler, yılın 6 ayı, 96 lira atlık yakacak yardımı alacak.

CHP´li Karadeniz, ekonomik krizin en çok emeklileri etkilediğini, emekli maaşlarına, memur, işçi, asgari ücretlilere yılbaşında artış yapıldığını, ancak zamlı maaşların, daha vatandaşların cebine girmeden sadece döviz kurundaki artışlar nedeniyle eridiğini vurguladı. Karadeniz, TBMM Başkanlığına sunduğu yasa önerisinde, emeklilere ekim, kasım, aralık, ocak, şubat ve mart aylarında aylık olarak yakacak yardımı yapılmasını istedi. Memur aylıklarına uygulanan katsayıya endekslenen yakacak ödeneği 2017 yılı için aylık 96 lirayı buluyor. Karadeniz´in yasa önerisinin gerekçesinde, yaklaşık 11 milyon emeklinin büyük bir çoğunluğunun açlık sınırının altında maaş aldığı belirtilerek, ?Birçok emeklimiz, yaz aylarında mutfak harcamalarından kısarak kış aylarında ısınmak için yakacak parası biriktirmeye çalışmaktadır. Çoğu emeklimiz bunu bile yapamayarak kış aylarında büyük mağduriyetler yaşamakta, çocuklarından, yakınlarından ya da dernek ve benzeri kuruluşlardan yardım almak zorunda kalmaktadırlar. Bir emekli ailesinin açlık sınırı altındaki aylık ile özellikle kış aylarında ihtiyaçlarını karşılaması olanaksızdır. Emeklilerimizin, kış aylarında ihtiyaç duydukları yakacakları için devletten yardım alması, bir nebze de olsa emeklilerimizin rahat nefes almasını sağlayacaktır? denildi.

Yasa önerisine göre, devletin, emeklilere vereceği yakacak ödeneğinden Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve milletvekilleri yararlanamayacak.

/resimler/2017-1/23/2048251627982.jpg

 

 



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli