Yakar, OSB polemiğine son noktayı konuydu.

Yakar, OSB polemiğine son noktayı konuydu.

Bandırma OSB Başkanı Hüseyin Yakar, Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde, OSB konusunda ortaya atılan polemiklere noktayı koydu

Bandırma OSB Başkanı Hüseyin Yakar, Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde, OSB konusunda ortaya atılan polemiklere noktayı koydu. Yakar, ?OSB´nin Bandırma Ticaret Odası seçiminde malzeme yapılmasını kınıyorum? dedi.

Gönen Belediyesi ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi(OSB) başkanı Hüseyin Yakar, Bandırma Ticaret Odası başkan adayı Gürkan İlgin´in Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´ni ?seçim malzemesi? olarak kullanmasına sert tepki göstererek sanayicilerin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. OSB yönetiminin olması gerektiği gibi müteşebbislere geçtiğinin altını çizen Yakar, Osman Kocaman ve Mehmet Kılkışlı´nın doğru işler yaptığını vurgulayarak teşekkür etti. Organize Sanayi Bölgesi´nin kuruluşunu doğru bir şekilde gerçekleştirdiğine işaret eden Yakar, ?Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nin Ticaret Odası seçimlerinde polemik konusu yapılmasını biz sanayiciler olarak doğru bulmuyoruz, bu yanlış bir şey. OSB Bandırma Ticaret Odası öncülüğünde ve organizasyonunda 1997 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bugüne kadar gerçekten organize sanayi bölgesinin gelişmesi, yatırımcıya her türlü hizmetin sunulabilmesi için yoğun bir çaba harcamış ve yüzde 50´sinden fazlası üretime geçtiği için kuruluş amacı tamamlanmış, müteşebbislere, yatırımcılara devrolmuş. Bu saatten sonra burada konuşulması gereken şey bu işin, baştan beri devam eden yatırım ağının Ticaret Odası tarafından ne kadar doğru ve iyi yönetildiğinin göstergesi ki amacına ulaşmış ve burada yatırımcının verdiği bir kuruş bile kaybolmadan en güzel gösterge kuruluş amacının tamamlanması. Gerek Osman bey, gerekse Mehmet bey gerçekten büyük mücadele vermişler. Biz burada sanayiciler olarak onlara teşekkürü bir borç biliyoruz. Onlar hangi mantıkla başlamışlarsa bizde bugün aynı vizyonla yolumuza devam ediyoruz. Bunlar söylenmez ama orada bir kuruş huzur hakkı bile alınmamış. Biz de aynı mantıkla Bandırma Ticaret Odası bu şekilde bir irade ortaya koyduysa biz de aynı iradeyi ortaya koymamız gerekir diyoruz ve huzur hakkı almıyoruz. Sembolik görülebilir ama bu ne kadar hizmet odaklı olunduğunun en bariz göstergesidir. Bu konu, benim gözümde de, toplum tarafında da bu şekilde algılanıyor.? dedi.

/resimler/2018-4/3/1411174898555.jpg

                    ?OSB POLEMİK KONUSU YAPILMAMALI?
Açıklamasında OSB´nin polemik konusu yapılmaması gerektiğini belirten Yakar ?Bandırma Organize Sanayi Bölgesinin bugün Bandırma Ticaret Odası seçimlerinde ? yok elimizden kuşu kaçırdık. Yok şöyle, böyle oldu. Altın yumurtlayan bir tavuktu´ gibi polemik konusu yapılmasını biz hoş karşılamıyoruz. Ben başkanı olarak bütün sanayici arkadaşlarımızla bunu kınıyoruz.? dedi. Bandırma Ticaret Odasının Organize Sanayi Bölgesinden dışlanması ya da uzaklaştırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığının da altını çizen Başkan Yakar ?Genel Kurulumuzda gerek Osman Bey´e, gerekse Mehmet Bey´e, biz ve bütün sanayicilerimiz Bandırma Ticaret Odası´nı temsilen kendilerine plaket verdiler. Biz Bandırma Ticaret Odası´nın her zaman desteğini katkısını ve desteğini yanımızda gördük. Bu da sanayici için önemli. Şöyle düşünün Bandırma Ticaret Odası bir evladı var. Büyükmüş yetiştirmiş ve hayatın içine salmış. Bundan herkesin mutluluk duyacağı yerde bu polemik konusu yapılıyor.? diye konuştu.

/resimler/2018-4/3/1417549906389.jpg

                YAKAR: ?YASAL PROSEDÜR BU ŞEKİLDE?
Geçmişten günümüze Bandırma Ticaret Odası´nın OSB konusunda önemli adımlar attığını ve doğru kararlar aldığını anlatan Başkan Yakar, OSB sürecini şu şekilde anlattı:
"Buradaki amaç şu. Ticaret Odası kuruluşu tamamlamış ve kendi müteşebbisine sormuş;´Ben bugüne kadar size hizmet ettim. Sizin yatırım için aktardığınız kaynakların bir kuruşunu bile zayi etmedim. Borçsuz olarak size yönetimi devrediyorum. Devam etmek istiyorsanız buyurun siz devam edin, eğer bize devam et diyorsanız biz yine devam ederiz.´ Bakanlık temsilcisinin katıldığı toplantıda Bandırma Ticaret Odası bu iradeyi ortaya koymuş. Bu toplantıda müteşebbis, ?Madem kuruluş amacına ulaşmıştır, teşekkür ediyoruz ve biz müteşebbisler olarak kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz´ deyip genel kurula geçmiştir. Doğru olan da budur zaten. İşin en başından kuruluş amacıda bu. Bandırma Organize Sanayi kuruluşunu tamamlayıp yönetimi yatırımcısına devretmiştir. Bu son derece doğru bir tavırdır ve yasal prosedür de bu şekildedir. Bu yasal sürecin seçim malzemesi yapılmak istenmesini hem şaşırtıcı buluyor, hem de bu yolu izleyenleri kınıyorum."

/resimler/2018-4/3/1418183813044.jpg



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli