Yakar: Altyapımız güçlü

Yakar: Altyapımız güçlü

Gönen belediye Başkanı Hüseyin Yakar Sarıköy`ü etkileyen Sel`in Gönen`e zarar vermemesinin altyapı kaynaklı olduğunu söyledi.





Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar Sarıköy`ü etkileyen Sel`in Gönen`e zarar vermemesinin altyapı kaynaklı olduğunu söyledi.

Şiddetli yağmur ve sel Sarıköy'ü vururken, Gönen merkezde su taşkınları yaşanmadın. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, metrekareye 10,2 kilogram yağış düşmesine rağmen Gönen merkezde hiçbir olumsuzluğun yaşanmamasını Altyapımız güçlü. Son iki yıldır, Gönen'in altyapısını yeniliyoruz. Sorunlu olan Plevne Mahallesinde de, altyapının değişmesiyle sıkıntı ortadan kalktı” diye açıkladı.

BİR KENTİN OLMAZSA OLMAZI: ALTYAPI

Birkaç gün önce bölgede etkili olan sağanak yağmur ve sonrasında meydana gelen su taşkınları başta Sarıköy olmak üzere bazı köylerde önemli hasara sebep olurken; şiddetli yağışlardan dolayı Gönen merkezde hiçbir olumsuzluğun yaşanmaması halkta memnuniyet yarattı.

Kısa sürede metrekareye 10,2 kilogram yağmur düşmesine rağmen Gönen merkezde su taşkınlarının meydana gelmemesini altyapı ve dere ıslahıyla doğrudan bağlantılı olduğunu bildiren Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, geçmiş yıllarda, 100. Yıl ve Plevne Mahallelerimizin bazı sokaklarında yağmur sonrasında ciddi sorunlar yaşanmaktaydı. Yollar zarar görüyor, bu mahallelerde birçok vatandaşımızın evi sular altında kalıyordu.

Şehirlerdeki su baskınları, o kentin altyapısıyla doğrudan ilintilidir. Gönen'de çökmüş bir altyapı ve dolayısıyla da her yağmur sonrasında su baskınları vardı” dedi.

Gönen Belediyesi olarak, altyapıya büyük önem verdiklerini, doğalgaz hat döşeme çalışmalarıyla doğru orantılı olarak, hat döşenen her mahalle ve sokağın altyapısının da tamamen değiştirildiğini bildiren Başkan Yakar, Şu anda, Balıkesir genelinde altyapısı en güçlü ilçelerden bir tanesiyiz. Dere ıslahının da yapılmasıyla, su taşkınlarının en fazla zarar verdiği Plevne ve 100. Yıl Mahallelerindeki sorunlar ortadan kalktı. Her türlü tedbir alınmasına rağmen, doğal afetlere karşıda bir noktada çaresiz kalınır” açıklamasını




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli