Yakar, “Bandırma Manşet”e konuştu

Yakar, “Bandırma Manşet”e konuştu

Gönen’in eski belediye başkanı Hüseyin Yakar: “Ak Parti, Gönen belediye başkanlığı seçimini yanlış aday seçimi nedeniyle kaybetti”

Gönen’de üç dönem(15 yıl) belediye başkanlığı yapan Hüseyin Yakar, “Bu süre içinde başarılı olduğuma inanıyorum” dedi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde mensubu bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nden, kendisine “Yine adayımız ol” önerisinin geldiğini, ancak kabul etmediğini belirten Yakar, şunları söyledi:

“Ben belediye başkanlığını hiçbir zaman meslek olarak görmedim. Siyaseti hep bayrak yarışı olarak gördüm. Zaten demokrasinin güzelliği de buradadır. Bizler, milletin emanetçisiyiz. Makam ve kaynaklar milletindir.”

PARTİMİZİN ADAYI YANLIŞTI

31 Mart 2019 yerel seçiminde CHP’nin 25-30 yıl sonra Gönen’de yerel seçimi kazanmasını, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yanlış aday göstermesine bağlayan Yakar, şu değerlendirmede bulundu:

“31 Mart yerel seçiminde partimizin adayının yanlış olduğunu genel merkezimize de bildirmiştim. Dediğim çıktı. Oysa Gönen’deki seçmenin demografik yapısı genelde yüzde 70 sağ, yüzde 30 ise sol kesimdendir. Nitekim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Gönen’den ‘Cumhur ittifakı’na çıkan oylar, ‘Millet ittifakı’na çıkan oylardan 500 fazlaydı. Buna karşılık Gönen Belediye Başkanlığı seçiminde 8 bin dolayında seçmen, ‘Cumhur ittifakı’na oy vermeyerek, oylarını ‘Millet ittifakı’ndan yana kullandı.”

OSB HAKKINDA BİLGİ

Politikayı tamamen bırakarak, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi içindeki tesislerinde işinin başında olduğunubelirten Yakar, 4 yıldan beri yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Bandırma Organize Sanayi Bölgesi hakkında da şu bilgiyi verdi:

“Bölgemizde hâlen birinci ve ikinci etap bölgelerimizde toplam 115 parsel var. Birinci etap bölgemizdeki parseller tamamen doldu. İkinci etabın imar çalışmaları da tamamlandı. Organize sanayi bölgemizde 35 tesis üretim yapıyor. Bu tesislerde 4 bin çalışan var.”

Yakar, “Marmara Ana Metal Organize Sanayi Bölgesi” ismiyle kurulduktan sonra ismi geçtiğimiz günlerde “Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”ne dönüştürülen kuruluşun, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’ne gelmek istediği konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

“İleri teknoloji ve Makine İhtisas Sanayi Bölgesi’nin, tesis yapımı için bölgedeki yerleri kamulaştırmak istediği, ancak kamulaştırma bedellerinin yüksek olması nedeniyle Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’ne kurmak istediği duyumlarını alıyoruz. Ancak iç içe iki organize sanayi bölgesi olmaz. Kaldı ki, bölgemizde yer alan Gönen Deri Sanayi Bölgesi de yakında bizden ayrılarak, bağımsız bir sanayi bölgesi durumuna gelecek. Bu nedenle isterse Yüksek Teknoloji ve Makine Organize Sanayi Bölgesi’ne, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabındaki bölgeden yer verebiliriz.”

SALDIRILAR HAKKINDAKİ DÜŞÜNCESİ

Geçtiğimiz aylarda biri fiili, diğer silahlı olmak üzere iki kez saldırıya uğrayan Yakar, “Demek ki, belediye başkanlığım sırasında çevre ve doğaya, Gönen’e sahip çıkarken birilerinin ayağına basmışız. Konu hukuka ve yargıya intikal etti. Failler gözaltında. Hukukun en doğru kararı vereceğine inanıyorum” dedi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yakar “Bandırma Manşet” konuştu
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli