Yakar'dan Vefa örneği

  Yakar

Gönen'in Sebepli Mahallesinde, Sebepli'li Hüseyin Pehlivan anısına Yağlı Güreş tertip edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Güreşİhtisas Kulübü tarafından Geleneksel olarak yapıla gelmekte olan 30. Sebeplili Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri”nin bu yıl Sebepli Mahallesi'nde yapılacağını açıkladı.

Sebepli Mahalle Muhtarı Mustafa Emin Yıldırım'ın Belediye ziyaretinde yapılan açıklamada Başkan Yakar, aynı zamanda Başkanı olduğu Geleneksel Sebeplili Hüseyin pehlivan Güreşleri” nin Mahalle hayrı etkinlikleri içinde ve Sebepli köyünde yapılması kararlaştırdı.

Başkan Yakar Sebepli'de yapılacak köy hayrı içinde yapılması kararlaştırılan Geleneksel Sebeplili Hüseyin Pehlivan güreşleri için köyde güreş çayırı oluşturacaklarını söyledi.

Başkan yakar bu anlamda Güreş sahası için çalışmaları başlattıklarını da sözlerine ekledi.  Genelde  16 Ağustos'ta yapılan Güreşin tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak.Başkan Yakar, geçen yıl gerçekleşen yerel seçimler öncesinde Sebepli Mahallesi'ni ziyaretleri sırasında mahalle gençliğinin bu konudaki taleplerini çok haklı bulduğunu, Hüseyin Pehlivanın anısına gerçekleşen güreşlerin burada yapılmasının çok doğru bir adım olduğunu belirttiği açıklamasında, güreşlerin bir şenlik havasında geçmesini arzuladıklarını söyledi.

Başkan Yakar, Önceki yıllarda olduğu gibi yağlı güreşte başarılı olmuş tüm başpehlivanları güreşlerimize davet edeceğiz. Mahalle hayırları tarihleri belli olduğunda güreşlerin yapılacağı tarih de netlik kazanacak. Organizasyonun şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Sebepli Mahalle Muhtarı Mustafa Emin Yıldırım da kendilerine vermiş olduğu sözü yerine getirmesinden dolayı Başkan Yakar'a teşekkür etti.  



Anahtar Kelimeler: Yakar’dan Vefa örneği
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı