Yakın gelecekte hizmete girecek

Yakın gelecekte hizmete girecek

Galericiler çarşısı ve Tır parkı çalışmaları yoğunlaştı,


Bandırma Belediyesi kentimizin sosyal ve ekonomik alanda gelişimine önemli katkı sağlayan projelerini tek tek hayata geçirmeye devam ediyor.  Geçtiğimiz hafta sonu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılışı gerçekleştirilen Alışveriş Merkezinin ardından Tır parkı ve Galericiler Sitesi Projelerinde de son aşamaya gelindi. Tır Parkında tamamlanan asfalt çalışmalarının ardından Galericiler Sitesi’nde de parke döşeme çalışmalarında son aşamaya gelindi. 
Bu iki projede son aşamaya gelen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, Bandırma Belediyesi’nin, Sedat Pekel yönetiminin başlamış olan projeleri bir bir bitirerek bu projeleri Bandırma’ya kazandırdıklarını söyledi. 
“Bu hizmetler Sedat Pekel yönetiminin yaptığı hizmetlerdir”
Mirza açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Daha önce AVM ihalesi kapsamında Belediye Binası, Terminal, Tır Parkı ve Galericiler Sitesi, Bandırma Belediyesi’nin maddi ve manevi olarak her aşamasında yer alarak yerine getirdiği bir hizmet. Bu projelerin bir kısmını ihaleyi alan firma tarafından yapıldı. Ancak görüldüğü gibi bu projelerin büyük bir bölümü Bandırma Belediyesi tarafından tamamlandı. Bazı siyasi çevrelerin belirttiği gibi bu projelerin tamamını firmanın yapmış olduğu ifadesi gerçeği yansıtmamakta. Gördüğünüzü gibi Tır Parkı’ nın altyapısı, zemini, kanalları, parkeleri, çevre yolu ve asfaltı Belediyemiz tarafından yapıldı. Bu proje sahası 10 000 m²’lik bir alan. Sonuç olarak bu projeler Bandırma Belediyesi’nin çok büyük paralar harcayarak ve tüm imkânlarını seferber ederek ortaya çıkardığı bir eserlerdir. CHP’li bir Belediyenin, Sedat Pekel yönetiminin, yaptığı bir hizmettir. Bu projeleri en iyi şekilde bitirmiş olmaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi. 
“Kentimizin yolları ve kaldırımları rahatlayacak”
Yapımı tamamlanan Tır Parkının ardından Galericiler sitesinde son aşamaya gelinen çalışmalar hakkında bilgi veren Mirza, parke döşeme çalışmalarının ardından bu projenin de eksiksiz bir şekilde tamamlanıp hizmete gireceğini söyledi. Mirza: “ Burası daha önce yapımını tamamladığımız otobüs Terminalimizin hemen arkasında kalan galericiler sitemiz. Bu alana otomobil ve traktör satıcılarımızı yani galericilerimizi taşıyacağız. Bu sayede de kentimizin araçlarla işgal edilmiş yolları ve kaldırımları rahatlamış olacak” açıklamalarında bulundu. 
“17. Hat hizmete giriyor”
Ayrıca 100. Yıl Mahallesi Küme Evler mevkiinde yeni bir otobüs hattının faaliyete geçeceğini de söyleyen Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, bu sayede vatandaşlarımızın ulaşım olanaklarını daha da arttırmış olduklarını söyledi. Mirza: “Bu yeni 17. Hat Celal Atik Caddesinden başlayacak,  100.Yıl Caddesinden İhsaniye’yi takip edecek, Nato Caddesine girecek ve oradan Sağlık Ocağının önünden geçerek 1613 nolu sokaktan devam edip 1538 nolu sokağa girecek. Buradan cuma pazarına, Nato caddesine ve oradan da 100.Yıl Caddesini takip ederek Cumhuriyet meydanına dönüş yapacak” dedi.

KÖYLÜ 10.5
3.11.2011 13:12:10
Zamanında bu projelerin planlarını yapıp temellerine ilk kazmayı vuran SN.Cemal Öztaylan,dan ve önce mahkemelere gidip bu sosyal yaşam alanlarının yapımını engellemeye çalışmışta olsa Belediye,ye geldikten sonra o eserlere sahip çıkıp hayata geçirmenin daha mantıklı olduğuna inanıp bizlere tekrar kazandıran SN.Sedat Pekel,e ve ekibinede teşekkür ederiz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı