Yakın Madencilikten yakışıksız davranış

Yakın Madencilikten yakışıksız davranış

Yargı süreci beklemeksizin 20 kişinin çalıştığı işyerinin çevresini kazarak faaliyetine son verildi.

Gönen’in küçük sanayi bölgesinin yanında bulunan “Altın Beton” tesislerinin giriş-çıkış ve çevresi ağır iş makinesi ile kazılarak, beton santraline ulaşım engellendi.

 Açılan kamu arsa satışı ihalesinde “Yakın Madencilik” tarafından satın alınan mülkiyetin boşaltılması noktasında yaşanan kriz, 20 kişinin ekmek yediği beton santrali “Altın beton” tarafından tahliye için süre talebiyle dava açılıp, konu yargıya taşınmasına rağmen, santral etrafından uygulanan cebri uygulama iş dünyasında endişeyle izlenmeye başladı.

“Yakın Madencilik” tarafından oluşturulan derin hendekler nedeni ile faaliyetini durdurulan Beton santralinde rehin kalan 10 adet mikser kapatılan hendekte, açılan dar yoldan tesis dışına alındı.

Gönen’de hazine arazisinin müsteciri olarak, ödediği icri-misil karşılığı 2012 yılından beri faaliyet gösteren “Altın Beton” şirketi yöneticileri, “Hemen yakınımızda bulunan yerleri Hazine’den ihaleyle satın alan bu şirket, bizim tesislerimizin giriş-çıkışlarını kapattı. Araçlarımız, içerde kaldı. Bu nedenle çok sayıda siparişimiz olmasına rağmen üretim yapamıyoruz. Üretimimiz durdurmak zorunda kaldık” derken konuya ilişkin olarak başlatılan yargı sürecinin sonuçlanmadan başlatılan Mobbing’in 21yy da zorbalık olarak nitelendirildi.

“Altın Beton” yöneticileri, konunun “üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekten ibaret” olduğu vurgulayarak Maliyeden satın alınan gayrimenkul’ün her hangi bir iş kurmak amaçlı değil, tamamen mevcut işletmeyi, sektörden diskalifiye  etme noktasından kaynaklandığı vurgulandı.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı