"Yaklaşım tutarsız."

Ticaret Odası Başkanı Sarı: ?Zeytinliklerle ilgili düzenleme konusundaki suskunluk şaka gibi!?

Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, hükümetin ?zeytinliklerle ilgili düzenlemesi? konusunda zeytin ve zeytinyağı ile ilgili birlikler, kooperatifler ve üreticilerin sessiz kalmasını anlayamadığını belirtti.

/resimler/2017-6/9/1755452300780.jpg

Başta Marmarabirlik ve Tariş yönetimleri olmak üzere Erdek Kooperatifi de dahil olmak üzere bu sektördeki kurum ve kuruluşların en küçük bir açıklama bile yapmamalarının nedenini ?siyasi korku?ya bağlayan Sarı, şunları söyledi:

?Bu konu AKP veya CHP´nin işi olmayıp siyaset üstüdür. Böyle değerlendirilmesi gerekir. Gerçi zeytin ile ilgili bu konu, Erdek´i pek ilgilendirmiyor. Çünkü Erdek´te, 2 bin dönümün üstünde arazi yok. Ancak, yine de suskunluğu kabul edemiyorum. Sözüm ona Balıkesir, zeytinciliğin önemli bir merkezi konumunda bulunuyor. Edremit başta olmak üzere körfez, zeytinin cenneti olarak gösteriliyor. Peki, Edremitli üreticiler, kooperatifler ve birliklerin bu konuda medyaya yansıyan bir tepkileri var mı? Yok! Kimseden çıt çıkmıyor. Şaka gibi!?

Erdek turizminin zaten sanayinin kıskacı altına girmesi nedeniyle gelecekte sıkıntılı günler yaşayacağına dikkat çeken Sarı, ?Şimdi de ülkemizde zeytinin geleceği büyük tehlikede ama geçimlerini bu işten sağlayanların suskunluğu şaşırtıcı? diye konuştu. Önder BALIKÇI

/resimler/2017-6/9/1756014957252.jpg



Anahtar Kelimeler: Yaklaşım tutarsız
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false