Yanlış hesap Bağdat`tan döndü

Yanlış hesap Bağdat`tan döndü

Bandırmalı Engellilerin feryadına Milli Eğitim Bakanından yanıt geldi. ``Herkez sınıfında kalacak``
Tuğçe ÖZEN
2011/2012 Eğitim öğretim dönemine kısa bir süre kala yaşı geçen Engelli, öğrencilerin sınıflara alınmayacağına ilişkin tamim, Bandırmalı Engellilerin feryadı ile direkten döndü.
Örgütlü toplum olma noktasında verdikleri çabanın karşılığını gören Engelliler bir kez daha kazandı.
Konudan malumat sahibi olan Milli Eğitim bakanı Ömer Dinçer, Engelliler derneğinin haklı serzenişine kulak vererek tüm engelli çocukların sınıflarındaki eğitimlerine devam etme talimatı verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Özel Eeğitim Genel Müdürlüğü Bandırma Engelliler Derneği başkanı Hüseyin Uçar`ı arayarak bakan Ömer Çelik`in bu konudaki görüş ve düşüncelerini aktararak, Kaygılarının noktalanmasını istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Özel Eğitim Genel Müdürü Dr.Ruhi Kılıç konunun yanlış anlaşılması nedeniyle böyle bir sorunun ortaya çıktığı belirterek bu noktada hazırlanan genelge yayınlanıp yanlışın düzeltildiğini ifade etti.
Bu nedenle çocukların okullarına geri dönüp eğitim öğretimlerine devam edecekleri belirten Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Özel Eğitim Genel Müdürü Dr.Ruhi Kılıç akşam saatlerinde genel müdürlük internet sitesinden yayınlanan açıklama ile Engellilerin yüreğine su serpti.
Dr.Ruhi Kılıç İlköğretim Çağı Dışında Kalan Görme, İştme ve Ortopedik Engelli Bireylerin Okuma Yazma Eğitim Kurslarına devamı konusundaki yazının genel müdürlükçe hazırlanarak bakanlık onayına sunulduğu belirti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli