Yapakçı, açıklamalarda bulundu

Yapakçı, açıklamalarda bulundu

Başkan Vekili Hasan Yapakçı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.

Erdek’e bağlı muhtarlarla son olarak yaptıkları toplantıda mahallelerin çözüm bekleyen sorunlarını görüştüklerini belirten Yapakçı, “Olanaklarımız ölçüsünde bu sorunların çözümünü sağlamaya çalışacağız” dedi. Toplantıya, 28 mahalle muhtarından dördü, mazeretleri nedeniyle katılamadı.

ZABITA MÜDÜRÜ OLAYI

Zabıta Müdür Vekili Osman Hüseyin Erdoğan’ın, bu görevinden Muhtarlıklar Müdür Vekilliği görevine alınmasının, bazı kişilerce çarpıtılmaya çalışıldığına işaret eden Yapakçı, “Erdek küçük bir yer. Hemen birtakım dedikodular çıkabiliyor. Osman Bey, benim sevdiğim bir zabıta müdür vekiliydi. Ancak gerek pandemiyle mücadele sırasında ve gerekse başka konularda yıpranıp yoruldu. Ailesi de yanında değil. Daha az sorumluluğu olan bir göreve vererek, onun biraz olsun dinlenmesini sağlamak istedik. Durum bundan ibarettir. Arkasında başka bir şey aranmasın” dedi.

 

Erdek’e, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni kanalizasyon ve arıtma tesisinin ihalesinin gerçekleştirildiğini belirten Yapakçı, “Kanalizasyon şebekesi için yer tesliminin bu ay içinde yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Kanalizasyon ve arıtma tesisi yapımının iki yıldan önce bitmeyeceğini tahmin ettiğini vurgulayan Yapakçı, şu bilgiyi verdi:

“Yeni kanalizasyon şebekesi 12 terfi istasyonlu olacak. Denize doğrudan derin deşarj yapılacak. Bu iki yıllık süre içinde Erdek’in hemen her yeri kazılacak. Tabii ki her yer toz-toprak olacak. Bu durumdan Erdek turizminin de olumsuz etkilenebileceğini düşünüyorum.”

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de süren pandemi konusunda herkesin çok dikkatli hareket edip, Covid-19 önlemlerine uyması gerektiğini belirten Yapakçı, şunları söyledi:

“Erdek merkez olarak Covid-19 salgını sırasında şimdilik bir sıkıntımız yok. Ancak kırsal Karşıyaka mahallemizde, tavukçuluk yapan bir ailenin, Covid-19 olayını gizlemesi nedeniyle mahalle karantinaya alındı ve mahalleye giriş-çıkışlar yasaklandı. Dilerim pandemi kontrol altına alınır ve karantina bir süre sonra kalkar.”

Erdek sahilindeki Kılçık İskele konusunda Belediye Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar’a yönelik, “Bu iskelenin Erdek Belediyesi’ne 3 yıllığına verilmişken, komisyonda bunun 1 yıla düşürülmesini sağladıktan sonra neden 1 yıla düşürüldüğünü eleştirdiği iddiası”nın gerçek dışı olduğuna dikkati çeken Yapakçı, şöyle konuştu:

“Canan Hanım’a yönelik bu iddianın hiçbir gerçekliliği yok. Biz, Büyükşehir Belediyesi’nden Kılçık İskele’nin yanı sıra büyük iskeleyi de istedik. Ancak Büyükşehir Belediyesi, kendi partisinden olduğu için Marmara Belediyesi’nin kullanım hakkını onlara verirken, CHP’li belediye olarak büyük iskeleyi bize vermedi. Şimdi, Kılçık İskele’nin kullanım hakkının bir yıllığına değil, tamamen bize verilmesi için başvurumuzu yaptık.”

Okulların pandemi ndeniyle kapalı olduğu bir dönemde, Karşıyaka Mahallesi’nde Kur’an kursu açılması için çalışmalar bulunduğu duyumlar aldıklarını vurgulayan Yapakçı, “Konu hakkında fazla bilgim yok. Araştırıp, bilgi alacağım. Ancak bu gerçekse pandemi önlemlerine aykırıdır” dedi.

Yapakçı, son kar yağışı ve yağmurların, tarım ve yer altı suları için yararlı olduğunu sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Yapakçı açıklamalarda bulundu
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli