Yapay Resifler`den sonra Yosun projesi

Yapay Resifler`den sonra Yosun projesi

Erdek`de Balık ve Turist popülasyonunu arttıracak.



Bandırma Manşet                                   HABER MERKEZİ

Erdek
ve Adaların geleceğini şekillendirmeye dair kurulan (Marmara Adalar ve Erdek turizm alt yapı birliği) MARTAB tarafından hazırlanan proje, Güney Marmara kalkınma Ajansı GMKA tarafından uygun bulunursa Erdek`te plaj yosunları temizlenecek.


Son yıllarda baş gösteren plaj yosunlanmasına karşı önlem amaçlı projeler geliştiren Martab, Yapay Resif`lerden sonra şimdide plaj yosunlarını elimi,ne edecek proje hazırlıyor.

Erdek turizmini Mavi Bayrak`a taşıyacak önemli projelerin başında gelen Yapay Resif projesi ardından, GMKA tarafından onaylanması halinde 2. ve önemli bir proje olan Yosun projesi Erdek`te hem Tursit sayısını arttıracak, Hem Balık popülasyonu anlamında etkili olacak, Hemde Mavi Bayrak beklentisi içindeki Erdek`te beklemekten öte geçip somut projelerle doğru hedeflere yönelmenin avantajını kazandıracak.

Proje`nin mimarı Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız Erdek`in geleceğine  dair projeleri yaşama geçirmenin ülke kaynaklarını doğru hedeflerde kullanmaktan öte geçmediğini söyledi.
Kaymakam Kaygısız Global ekonominin bacasız sanayi olarak tanımladığı Turizm ve Hizmet sektörünün yeğane alt yapısnın doğal platosunun Erdek`te var olduğunun altını çizerek, Yerel yönetimler katında bu mevcuda katkıda bulunmak gerektiğini söyledi.











Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı