Yaratıcı Özgüven Festivali Başlıyor

Yaratıcı Özgüven Festivali Başlıyor

Öğretmen Ağı, her gün karşılaştığı problemlere yaratıcı çözümler geliştiren öğretmenlerin cesaretinden aldığı ilhamla, Yaratıcı Özgüven Festivali’nin üçüncüsünü Mehmet Zorlu Vakfı’nın Festival Partnerliğinde 30 Eylül Cumartesi gün

Öğretmen Ağı, her gün karşılaştığı problemlere yaratıcı çözümler geliştiren öğretmenlerin cesaretinden aldığı ilhamla, Yaratıcı Özgüven Festivali’nin üçüncüsünü Mehmet Zorlu Vakfı’nın Festival Partnerliğinde 30 Eylül Cumartesi günü Zorlu PSM Sky Lounge’da düzenliyor. 

Festival’in bu yılki teması ise “#YaratıcılıklaBirlikte”.

Öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek oluşturduğu bir paylaşım ve işbirliği ağı olan Öğretmen Ağı, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinde onlarla birlikte yol almaya devam ediyor. 

Öğretmen Ağı bu kapsamda her gün karşılaştığı problemlere yaratıcı çözümler geliştiren öğretmenlerden aldığı ilhamla düzenlediği Yaratıcı Özgüven Festivali’nin üçüncüsünü Mehmet Zorlu Vakfı’nın festival partnerliği ve desteğiyle 30 Eylül Cumartesi günü Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleştiriyor. 

Yaratıcılığın yalnızca belirli mesleklere özgü olmadığını, öğretmenlerin de yaratıcı özgüvenleri ile bir değişim yaratabileceğini ortaya koyan Yaratıcı Özgüven Festivali’nin bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. Her geçen yıl daha da geniş kitlelere erişerek etki alanını büyüten festivalin bu yılki teması, birlikteliğin ve işbirliğinin yaratıcılığımızı çoğalttığından hareketle #YaratıcılıklaBirlikte olarak belirlendi. 

Festival, başta öğretmenler olmak üzere eğitimle ilgilenen ve daha iyi bir gelecek için yaratıcılığın önemine inanan farklı disiplinlerden sanatçı ve uzmanların katılımı ile gerçekleşecek. Festivalde, Öğretmen Ağı gönüllü Değişim Elçisi öğretmenlerinin yanı sıra Yazar-Senarist Başar Başaran, Fotoğraf Sanatçısı Dilan Bozyel, Vokal Akademi Kurucu Sanat Yönetmeni ve Koro Şefi Başak Doğan, Emre Turhan, Prof. Dr. Itır Erhart, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Ali Ercan Çelik, İhtiyaç Haritası Sosyal Etki Koordinatörü Dorukhan Demirbilek, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Birce Altay ve birbirinden değerli konuşmacılar yer alacak. 

Festival katılımcıları, alanda yer alacak istasyonlarda Eğlenceli Bilim, Lego Türkiye & Bilim Kahramanları Derneği, Çağdaş Drama Derneği, Araştırmacı Çocuk Merkezi, ÖRAV, GamFed, Şehir Dedektifi gibi paydaşlarla bir araya gelecek, yaratıcılık odaklı çeşitli aktivitelere katılma imkanı yakalayacak.

30 Eylül Cumartesi günü 13:00 - 17:00 saatleri arasında Zorlu PSM Sky Lounge’da yüz yüze gerçekleşecek Yaratıcı Özgüven Festivali için ücretsiz biletlere www.yaraticiozguvenfestivali.org adresinden ulaşılabiliyor.

Öğretmen Ağı, Yaratıcı Özgüven Festivali’nde 3. kez öğretmenler ve eğitim ekosisteminden paydaşlarıyla bir araya geliyor. 

Türkiye’de, eğitim alanında faaliyet gösteren Aydın Doğan Vakfı, Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı (BAYETAV), Enka Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı, Sabancı Vakfı ve Vehbi Koç Vakfı gibi öncü altı vakıf tarafından desteklenen Öğretmen Ağı, ilk Yaratıcı Özgüven Festivalini 2021 yılında tamamen dijital olarak düzenledi. Festival, Öğretmen Ağ’ının öğrenme programlarından biri olan, tasarım odaklı düşünme metodolojisinin öğretmencesi olarak özetlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı’nın tohumlarını ektiği bir fikir olarak ortaya çıktı. Ağ’da bulunan ve programa katılan Değişim Elçileri’nin, eğitimin sorunlarına yaratıcı çözümler üretip yaygınlaştırdığı bu program kapsamında üretilen içerikler, Çözüm Merkezi’nde farklı öğretmenlerin alıp hızlıca uygulayabileceği kolaylıkta açık kaynak olarak yayımlanıyor.

 

Mehmet Zorlu Vakfı yaratıcı ve nitelikli gençlerin yetişmesi için Öğretmen Ağı ile işbirliği içinde. 

En temel meselelerden biri olan ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan nitelikli eğitimi odağına alan Mehmet Zorlu Vakfı (MZV), bu anlayışla gençlerin kişisel ve akademik gelişimleri için hayata geçirdiği projelerle ve işbirlikleriyle sağlıklı nesiller yetişmesini desteklemeyi sürdürüyor. 

MZV, nitelikli ve kaliteli eğitim ile başarılı ve öğrenmeyi seven öğrencilerin varlığının öğretmenlere bağlı olduğu düşüncesiyle 10 yıl boyunca paydaşları arasında yer aldığı Eğitim Reformu Girişimi’nin yürütücülüğünü üstlendiği Öğretmen Ağı’na destek vermeyi sürdürüyor. 

FESTİVAL PROGRAMI

13:00 - 13:30 |  #YaratıcılıklaBirlikte: Yaratıcılığın Tam Sırası

                            Başar Başaran, Yazar, Senarist

Burcu Boncukçu, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi 

Irmak Akıncı Canbaz, Yaratıcı Özgüven Festivali Koordinatörü

13:30 - 14:15 |  Panel: #YaratıcılıklaBirlikte: Neden Yaratıcılık?

Moderatör Özlem Bilge, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi

Konuşmacı Başak Doğan, Chromas Choir Kurucu Sanat Yönetmeni 

Konuşmacı Dilan Bozyel, Fotoğraf Sanatçısı 

Konuşmacı Emre Turhan, Radyo Sunucusu

14:30 - 15:15 |  Yaratıcı ve Birlikte: Festival Alanını Keşfedin

15:15 - 16:00 |  Panel: #YaratıcılıklaBirlikte: Neden Birlikte?

Moderatör Prof. Dr. Itır Erhart, Akademisyen ve Sosyal Girişimci 

Konuşmacı Ali Ercan Özgür, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortak

Konuşmacı Birce Altay, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı 

Konuşmacı Dorukhan Demirbilek, İhtiyaç Haritası Sosyal Etki Koordinatörü

Konuşmacı Merve Sarılı Kaya, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi 

16:15 - 17:00 |  #YaratıcılıklaBirlikte Ödülleri ve Kapanış Oturum

                            Murat Çıtır, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi 

Zeynep Alay, Öğretmen Ağı Proje Sorumlusu

Buket Sönmez, Öğretmen Ağı Genel Koordinatörü



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı