Yarışmaya rekor katılım

Yarışmaya rekor katılım

24.sü düzenlenecek olan Ömer Seyfettin Kültür-Sanat Haftası etkinlikleri içinde yer alan Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması”na katılan hikâyeler ön jüri tarafından incelenmeye başladı.



.....
Gönen
Belediyesi tarafından bu yıl 24.sü düzenlenecek olan Ömer Seyfettin Kültür-Sanat Haftası etkinlikleri içinde yer alan Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması”na katılan hikâyeler ön jüri tarafından incelenmeye başladı.  Bu yıl yarışmaya rekor bir katılım oldu.


Sonucu merakla beklenen yarışmaya bu yıl 1444 hikâye katıldı.
Önceki yıllarda yarışmacılar birden fazla hikâyeyle yarışmaya katılabilirlerken, bu yıl her yarışmacı yalnızca 1 hikâyeyle katılabildi. Bu yönüyle bakıldığında şimdiye kadar yapılan yarışmalar içinde en çok hikâyecinin yarışacağı Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması ülke genelinde giderek büyüyen ve katılımcılarının her yıl arttığı bir yarışma haline dönüştü. Bu durumun çok sevindirici olduğunu kaydeden Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ünlü hikâyeci Ömer Seyfettin'in adına düzenlenen haftanın da amacına ulaştığını belirtti. Başkan Yakar, bununla da yetinmeyeceklerini, hemşerileri Ömer Seyfettin'in ismine yakışır şekilde etkinlikleri yayacaklarını söyledi. Başkan Yakar ayrıca kendi amaçlarının da yarışmaya katılımı daha da yukarılara çekerek yeni hikâyecilerin çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Balıkesir Üniversitesi Gönen Meslek Yüksel Okulu eğitim görevlisi İzzet Fuat Onar başkanlığında ilçedeki Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerinden oluşan ön jüri yarışmaya katılan hikâyeleri incelemeye başladı. 09 Mart 2013 yılında ödül töreni yapılacak yarışmanın sonuçları 04 Mart 2013 tarihinde açıklanacak.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı