"Yaşasın Cumhuriyet"

"Cumhuriyet´in 96 yılı kutlu olsun", "Ne Mutlu Türk´üm diyene"

28 Ekim Pazartesi dün Cumhuriyet alanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ardından bugün Cumhur´un ilçelerdeki temsilcileri Kaymakamlıklar´da yapılan kutlama ve tebrik kabulleri sonrası alan ve caddelere taşan coşkulu kutlamalar tüm yurtta olduğu gibi Bandırma ve çevre ilçelerde de aynı coşku ve heyecanla kutlandı.

Bandırma´daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bu günkü bölümü sabah saat 09.00 da Kaymakamlık makamında Kaymakam Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Tuğ.General Oğuz Okuyucu, Belediye Başkanaı av. Tolga Tosun, Başsavcı Önder Yeniçeri ve Rektörlük temcilsiliğinin Cumhuriyet´in 96. yıl kutlama ve tebriklerini kabulü ile başladı.

Kaymakamlık´taki kutlamalar ardından geçmişte olduğu gibi Haydarçavuş camii önünde Cumhuriyet alanında gerçekleşen kutlama ve törenler, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, Üçlü protokolün askeri kıta, öğrenciler ve halkı selamlaması ile başladı.

Cumhuriyet´ın 96. yılını içeren konuşması ile Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar büyük alkış topladı. Yazar´ın konuşması ardından şiirleri okunması, halk dansları-folklor gösterileri ve geçit töreni ile Cumhuriyet bayramı uzun bir aradan sonra Bandırma´da eski tadında coşku ve heyecanla dolu dolu kutlandı.

Resmi geçit töreninden geçen okulları Gaziler cemiyetleri ve nihayette ise Belediye araçları ile noktalanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri töreni izleyen Bandırmalılar tarafından, "Eski bayramlar tadında oldu." şeklinde olumlu yorum aldı.

/resimler/2019-10/29/1225129652796.jpg

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırmalılara seslenirken Cumhuriyet´e vurgu yaptı.

 

 Yazar,  şunları aktardı: ?Kanla ve  irfanla kurduğumuz  Cumhuriyet sayesinde  Türk Milleti egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu anlamış ve büyük bir devlet olmanın onurunu yaşamıştır.

 

Milletimizin azmi ve gayreti ile Türkiye Cumhuriyeti Avrupa´nın 7. Ve Dünyanın 17. Büyük ekonomisi konumuna gelmiştir.

 

Aziz milletimiz çağdaş ve medeni bir toplum olma yolunda koşar adımlarla ilerlemektedir. Ancak bu büyük koşumuza çelmeler takılmak istenmektedir. Geçmişte olduğu gibi, bugünde aslan payına aslan olmayanlar taliptir.

 

Milletimiz hedefsiz, hafızasız ve tarih şuurundan yoksun bırakılmak istenmektedir. Yaklaşık 40 yıldır PKK gibi, PYD gibi değişik isimler altında karşımıza çıkarılan bütün terör örgütlerinin amacı budur.

 

15 Temmuz kanlı darbe girişimi ile Milletimize saldıran hain FETÖ terör örgütü ile onun yandaşlarının da amacı da aynıdır.

 

Tarih 100 yıl önceki gibi yeni oluşumlara gebedir. Dağ başı yine dumanlıdır. 2023´e sadece 4 yıl vardır. Vakit yeni hedeflere doğru yola çıkma zamanıdır.

 

Vakit çalışmak, çok çalışmak zamanıdır.

 

Vakit dün Zeytin Dalı, bugün Barış Pınarı´nda olduğu gibi devletimizin düşmanlarına hak ettikleri tokadı bir kez daha atma zamanıdır.

 

Vakit ?Ne Mutlu Türküm Diyene? diye haykırma zamandır.

 

Şiir ve folklor gösterilerin ardından tören geçişi, vatandaşlar tarafından alkışlarla izlendi. Ahmet PESEN



Anahtar Kelimeler: Yaşasın Cumhuriyet
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false