Yatırımlar başlıyor

Yatırımlar başlıyor

Rektör, Özdemir Gazeteciler gününde hem kutlama yaptı, hemde yatırım müjdeleri verdi.

?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? kapsamında Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret eden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, gazeteciler gününü kutlayarak, üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özdemir ?altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek yeni yıla rahatlamış bir şekilde girdik. Önemli işleri geride bıraktık, idari yapılanmayı güzel bir şekilde yaptık çok eksiğimiz yok sayı olarak tabii eksiğimiz var ama işlerimiz yürütüyoruz. Gece saatlerine kadar mesai sarf etmemiz gerekiyor. Kampüs çalışmalarını nihayete erdirdik. 3 binanım olacaktı. 1 Tanesinin ihalesini yaptık ayın 29´unda bina ihalemiz var, ana derslik. Binamız 50 derslik, 70 hoca odası ve 700 kişilik konferans salonu 22 bin metrekare, bu bittiğinde bize epey bir fayda sağlayacak. Süreyi mayıs ayı sonunda biter diye düşündük. Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişir diye düşünüyoruz. 2´inci binamız içinde çalışmalar bitti. Onu da ihaleye çıkmak için hazırlıyoruz. Mart ayı içinde temel atma töreni yapmayı düşünüyoruz.3´üncü binamız hazır spor salonu. Kentinde buna ihtiyacı var. Bu konuda gelişme oldu. Spor Bakanlığı spor salonunu birlikte yapalım birlikte çalışalım dedi. Bir spor kompleksi şeklinde yapalım düşüncesi hakim bu yüzden henüz ihaleye çıkmıyoruz. Arazide incelemeler yapıp, Bandırma´ya en uygun geniş kapsamlı spor kompleksini yapacağız.? dedi.

/resimler/2018-1/11/1459359930496.jpg

ÖĞRENCİ SAYISI 750 ARTACAK

Yeni açılan bölüm ve fakülteler ile birlikte üniversitenin mevcut öğrenci sayısının 750 artacağına işaret eden Özdemir  ?Spor Bilimleri Fakültemiz kuruldu. Sanat Tasarım Mimarlık Fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu programı başvurumuz var. 8-10 civarı fakülte açabileceğimizi düşünüyorum ama şöyle kesinleşemedi. İlanlarımız çıktı. Öğretim elemanları için sınavlar yapılacak. Bunun şekillenmesi 1 ayı bulur. Sağlık bilimleri alanında sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle beslenme diyet ilanlarımız boş kaldı. Minimum 8 bölüm açıyor gözüküyoruz. Denizcilik Fakültesini akredite ettiriyoruz. Fakültemizin Edincik´te uygulama alanı olacak. 750 kişi sayısı artacak diye düşünüyoruz. Yabancı öğrencileri konusunda da çalışmalarımız var. İki yıl için sayıyı bine taşımak istiyoruz. Yabancı öğrenciler Ülke politikası ve üniversitenin tanınırlığı ve uluslararasılaşma konusunda katkısı olacak. Şuan150 bin yabancı öğrenci var ülkemizde. Öğrenci konusunda 25 bini geçmek istemiyoruz. Tıp fakültesi konusunda da sağlık bakanımız ile bir randevu aldık bu konuyu ileteceğiz.? dedi.

/resimler/2018-1/11/1500033212272.jpg



Anahtar Kelimeler: Yatırımlar başlıyor
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı