Yaz tatili 2 hafta kısalacak

Yaz tatili 2 hafta kısalacak

Öğrenciler, nisan ve Kasım´da 1´er haftalık ara tatil yapacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin nisan ve Kasım´da birer hafta ara tatil yapacağını açıkladı.

Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli´nin tanıtımını yapan Selçuk, öğrencilerin nisan ve Kasım´da birer hafta ara tatil yapacağını, yaz tatilinin ise 2 hafta kısalacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, bu çalışmayı sadece çalışma takvimi açısından değil, verimlilik ve denge üzerinden de gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, "Aslolan, 180 iş günü olan çalışma günlerinin verimliliğini artırmaktır. Dünyanın en uzun yaz tatili yapan ülkeleri arasında yer alıyoruz. 13 haftalık yaz tatilinin 2 haftasını nisan ve kasım aylarında ara tatil şekline dönüştüreceğiz" dedi.

/resimler/2019-5/16/0936149214136.jpg

ÖĞRETMENLER ARA TATİL YAPMAYACAK

İki haftalık bu ara tatil dönemlerinde öğretmenlerin tatil yapmayacaklarına işaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar açılmadan önceki 2 haftalık bu süreyi seminer dönemi olarak planlayacağız" diye konuştu.

YAZ TATİLİ 2 HAFTA KISALACAK

İki haftalık ara tatil nedeniyle yaz tatilinin iki hafta kısalarak 11 haftaya ineceğini açıklayan Selçuk, şu bilgiyi verdi:

"Yaz tatili 11 haftaya inecek. Ara tatillerde çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı vereceğiz. Ara tatillerde, bir haftalık sürenin sadece tatil olmaması ve çocukların bazı çalışmalara katılmalarını da sağlayacağız. Her ara tatilin bir teması olacak ve çalışmalar bu temalar üzerinden gerçekleştirilecek."

OKULLAR 9 EYLÜL´DE AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı´nın yeni çalışma takvimi de belirlendi. Yeni takvim uyarınca 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019´da başlatılacak.



Anahtar Kelimeler: tatili hafta kısalacak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli