YAZAR SALİM NİZAM’DAN "BANDIRMA PALAS" ROMANI

YAZAR SALİM NİZAM’DAN

Yazar Salim Nizam uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı ve merakla beklenen “Bandırma Palas” romanını nihayet tamamladı.

Gönenli yazar Salim NİZAM uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı ve merakla beklenen “Bandırma Palas” romanını nihayet tamamladı. 

Bu romanıyla, Bandırma’nın tarihini, kültürel değerlerini ve efsanelerini anlatan yazar; gerek kurgusu, gerek gerçeküstü öğeleri ve gerekse düşsel anlatımıyla okurlarına farklı bir tarzla seslenmeyi düşünüyor. “Bu romanla dünya yazarı olacağım,” diyen Nizam, İngilizceye de çevrilecek romanıyla oldukça iddialı görünüyor.

 İlk imzasını Bandırma Palas Hotel’de yapmayı planlayan romanın 2024 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.  Bandırma’da 19.yüzyıl başlarında Duyun-ı Umumi Binası olarak inşa edilen tarihi bir yapı, Kurtuluş Savaşı’na şahitlik etmiş ve ardından Askeri Hastane, Gar Otel, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı olarak hizmet vermiş olup günümüzde BAŞ-TAŞ GRUP tarafından kiralanarak restorasyonu yapılmış ve Bandırma Palas Oteli olarak hizmet vermektedir. Bilindiği gibi, Ülke çapında birçok ödülü bulunan yazar, “Ben Gönen’de Doğdum” Ömer Seyfettin’in biyografik romanıyla 2022 ESKADER yılın romanı ödülünü kazanmıştı. AHNMET ILGAZLI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı