Yazarımız Tahsin Kavak vefat etti

Yazarımız Tahsin Kavak vefat etti

“Bandırma Manşet”in uzun soluklu yazarıydı

Bandırma’nın yetiştirdiği değerli şair ve yazarlardan Tahsin Kavak 86), İstanbul’da yaşamını yitirdi.

Kavak, geçen yıl eşi Türkan Kavak’ı kaybettikten sonra oğlu İlker Kavak’ın İstanbul’daki evinde kalmaya başlamıştı.

Kavak, 1934 yılında, Bandırma’ya bağlı o günkü ismiyle “Çirkinçavuş”, bugünkü ismiyle “Şirinçavuş” köyünde (Bugün artık mahalle) doğdu.

Ailesi, o yıllarda köyünde okul olmadığından, çocuklarını okutmak için Bandırma’ya göç etti.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bandırma’da bitirdi. Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nden mezun oldu. Ardından İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni İzmir’de bitirdi.

Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde okurken, Bandırma Ekspres Gazetesi’nin sağladığı olanaklarla “Yeni Bandırma” ve “Yaprak” isimli edebiyat-sanat gazetelerini çıkardı. Ayrıca yazı ve şiirleri Bandırma Ekspres Gazetesi’nde, “Diken” başlığı altında yayınlandı. Lisede okuduğu yıllarda edebiyat öğretmenleri Münevver Yardımsever ve Haşim Nezihi Okay’ın büyük desteğini gören Kavak’ın bazı şiirleri, 1957-1959 yılları arasında “VARLIK” sanat dergisinde yer aldı.

Uzun yıllar Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin çeşitli fabrikalarında görev yaptı. 1995 yılında, Konya Şeker Fabrikası’nda Ticaret Müdürü görevini yürütürken emekliliğini isteyen Tahsin Kavak, Konya’ya yerleşti. Konya Sanat ve Fikir Adamları Derneği’ne üye olan Kavak, bir dönem de yönetim kurulunda görev yaptı. Konya yerel gazeteleri Yeni Konya, Yeni Gazete, Yeni Meram ve Anadolu Manşet’e köşe yazıları yazdı.

BANDIRMA’DAN HİÇ KOPMADI

Tam bir “Bandırma sevdalısı” olan Kavak, Konya’ya yerleştikten sonra da Bandırma’yla bağını hiç koparmadı. Yazı ve şiirleri “Bandırma Manşet” ve “BANSES” gazetelerinde yayınlandı.

                 ESERLERİ

Şiir kitapları: Yitik Dilekler, Daneye’den Konya’ya Binlerce Yıllık Bir Yaşam Öyküsü, Canım Hiç Ölmek İstemiyor Akdeniz, Çilek Dudak Sevgili

Anı kitabı: Çirkinçavuş Köyü’nden Bandırma’ya Anılarda Yolculuk)  ÖNDER BALIKÇI

Merhum Yazar İsmail Hakkı Timur- Tahsin Kavak



Sinan Çaysever
22.05.2020 10:03:29
Merhaba, Tahsin Kavak gibi çok yönlü, kıymetli bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, kalanlara da sabır versin. Oğlu İlker Kavak Eskişehir'den arkadaşım olur. Kendisine ulaşabileceğim iletişim bilgilerine ihtiyacım var teşekkürler. Saygılarımla Sinan Çaysever

Anahtar Kelimeler: Yazarımız Tahsin Kavak vefat
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli