Yazıcı adaylığını açıkladı

Yazıcı adaylığını açıkladı

Nihat Yazıcı: Oda seçimimiz, demokrasinin başarısı olacaktır”





Nihat Yazıcı'dan adaylık açıklaması

Oda seçimimiz, demokrasinin başarısı olacaktır”



Hâlen Bandırma Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Nihat Yazıcı, 9 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan Bandırma Ticaret Odası seçimleri için yönetim kurulu başkan adaylığını, bir akşam yemeğinde açıkladı. Yemeğe, seçimlerde oy kullanacak olup, kendisini destekleyen Oda meslek komitelerinde yer alan işadamları katıldı.


Ticaret Odası Restoran'da gerçekleşen gecede bir basın açıklamasını okuyan YEMMAK A.Ş. Teknik Müdürü ve ortağı Nihat Yazıcı, çalışma ve iş yaşamımın tamamı olan 36 yıl, Bandırma'da geçmiştir. Üretmeyi, istihdamı ve ihracatı bilfiil yaşayarak öğrendim. Ben ve arkadaşlarım, düşüncelerimizi kendi aramızda paylaştık. Asıl işlerimizin dışında da Ticaret Odası gibi kurumlarda görev alarak, faaliyet gösterme gerekliliğine inandım. Uzun dönem Bandırma Ticaret Odası Başkanlığını yapan Osman Kocaman, Odamıza çok şey kazandırmıştır. İlçe bazında akredite olmuş tek Oda, Bandırma Ticaret Odasıdır. Osman Kocaman'ın birikim ve deneyimlerinden yararlanmak hakkımızdır. Osman arkadaşımız, başarılı başkanlığı kadar Ankara ile de başarılı ilişkiler kurmuştur. Eminim ki, bundan sonra da yardımlarını esirgemeyecektir. Zaten Osman arkadaşımız, başkanlığa talip olmasa da, seçimi kazanırsak bizimle birlikte mecliste, Bandırma Ticaret Odası için çalışacaktır. Osman Kocaman ile uzun zamandır gerek Ticaret Odası, gerekse Organize Sanayi Bölgesi için birlikte çalışmaktayız. Başarılı işler yaptığımıza inanıyorum. Bandırma Ticaret Odası'nın bugünkü misyonunun devamından yanayız.”

Odalarının çok sayıdaki üyesinin KOBİ statüsünde küçük üreticilerden oluştuğuna dikkati çeken Yazıcı, KOBİ'lerin, tek başlarına baş edemedikleri sorunlar, öncelikle yönetsel ve eğitimdir. Kendi işletmemizden biliyorum. 35 yıl önce işe başladığımda şirketimizde 15 kişi çalışmaktaydı. Bugün ise 250 kişiye ekmek kapısı olmaktadır. Çalışanlarımızın çoğu eğitim görmüş insanlardan oluşmaktadır. Geçirdiğimiz süreçleri biliyorum. Ürettiğiniz ürünün pazarı varsa önem arz eder. KOBİ'lerin en önemli sorunu ise profesyonel yönetim ve büyümeleridir” dedi.

9 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimin, demokrasinin başarılı örneği olacağına inandığını vurgulayan Nihat Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:

Rakiplerimizle, rekâbet içindeyiz. Seçilmek için mesleklerimizdeki başarıyla ön plândayız. Siyasi görüşlerimizle farklı zenginlik içindeyiz Tüm siyasi partilere eşit uzaklıkta olmak prensibimizdir. Parti ayırımı söz konusu olamaz. Siyasetle ilgilenen tüm siyasilere saygımız büyüktür. Onlar, en zor işi yapıyorlar. Seçim yarışında rekâbet içinde bulunduğumuz rakiplerin incinmesini istemeyiz. En az onların da bizim kadar işlerinde ve mesleklerinde saygın kişiler olduğunu biliyoruz. Ticaret Odası, gönüllü çalışılan bir kurumdur. Hedefimiz, üyelerin sorunlarıyla uğraşmak, yaşadığımız toplumu çevresiyle daha yaşanılır kılmaktır. Tüm yol arkadaşlarımla birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum.”









Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı