"Ye kürküm, ye!..."

CHP Balıkesir Milletvekili Aytekin: “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım, ağırlama harcaması 22 milyon”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay raporlarına yansıyan mali bilgilerini, yazılı açıklama yaparak kamuoyu ile paylaştı.

Belediyenin, temsil ve tanıtım giderleri için 21 milyon 844 bin 745 lira harcadığına dikkati çeken Aytekin, “Balıkesir, Türkiye’de, Bursa’dan sonra ikinci sırada geliyor. İstanbul’un 7 katı, Ankara’nın 11 katı daha fazla harcama yapmışlar. Eski parayla 21 trilyona kimleri ağırladınız?” diye sordu.

Aytekin, şunları söyledi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu rakamlarla temsil için en çok para harcayan belediyeler içinde, Bursa’nın ardından ikinci sırada yer alıyor. 2018’de, mal ve hizmet giderleri içinde yedirilen 30 milyon liralık temsil ve ağırlama giderleri vardı. 2019’da ise 21 milyon 844 bin lira oldu. İki yılda, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir halkının 51 milyon lirasını temsil ve ağırlama için kullanmış. Bu israf değil de nedir? Bu para, Balıkesirlilerin. Balıkesir hizmet beklerken, anlaşılan odur ki, iki yılda kendileri yemiş içmişler. Karşılığında da iki yılda 51 milyon lira harcama yapmışlar. Bunun hesabını vermeleri, açıklama yapmaları gerekir.”

İSRAF DÜZENİNİ HERKES GÖRECEK

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin temsil ve tanıtım giderlerini Ankara ve İstanbul ile karşılaştırarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Ankara, nüfus olarak Balıkesir’in 5 katı ama Balıkesir’in temsil ve ağırlama gideri, Ankara’nın tam 11 katı. Ankara’da temsile 1 milyon 843 bin lira ayrılırken, Balıkesir’de, neredeyse 22 milyon harcanmış. İstanbul’da ise tanıtım-ağırlama için 2 milyon 835 bin lira ayrılmışken, Balıkesir’de tam 7 kat daha fazla harcama yapılmış. AKP’nin, halka kuru ekmeği reva gördüğü yerde, sarayda şatafatlı sofalarda yemekler yiyip, çalgılı eğlenceler düzenlenirken, belediyeleri de paraları har vurup harman savuruyor. Bu israf düzenini herkes görecek. Millet diye diye iktidara gelenlerin, milleti nasıl sömürdüğünü görüyoruz. AKP, giderayak, ne kadar kaynak varsa kendilerine ayırıyor. Nasılsa halk, bizi bir daha seçmeyecek, bari ceplerimizi dolduralım düşüncesiyle hareket edenler, el attıkları paranın halkın parası olduğunu unutmayacak.”



Anahtar Kelimeler: " kürküm !..."
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli