Yedi Kocalı Hürmüz Balıkesir'de de alkışlandı

Yedi Kocalı Hürmüz Balıkesir

Edremit Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen Yedi Kocalı Hürmüz” adlı güldürü Balıkesir`de yoğun ilgiyle izlendi.





Edremit Belediyesi Şehir Tiyatroları'nca sahnelenen Yedi Kocalı Hürmüz” adlı güldürü yoğun ilgiyle izlendi.

Oyuncularının devlet memuru, öğrenci gibi halktan kişilerden oluştuğu Edremit Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen, Sadık Şendil'in yazdığı ve Ersin Ökten'in yönettiği oyun, 29 Nisan akşamı Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezi'nde sahnelendi. Komedi tarzındaki iki perdelik oyunun konusu, 1800`lü yılların sonunda İstanbul`un Taşkasap semtinde yaşayan Hürmüz ile hepsi farklı mesleklerden ve birbirinden habersiz olan altı kocası arasında geçiyor. Hürmüz, bu altı erkek ile evlenmiş, ancak yetinmeyip yedinci bir erkeğe aşık olan bir kadındır. Sonunda amacına ulaşarak bu kişiyle de bir evlilik yapar. Ancak kocalarının eve geliş-gidiş zamanlarında çakışmalar meydana gelince Hürmüz oldukça zor bir durumda kalacaktır. Bu zorluklara rağmen o, hepsini birarada idare etmeye çalışacaktır.

Baştan sona kahkahalar arasında büyük bir ilgiyle takip edilen oyun sona erdiğinde izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Oyun sonunda gördükleri yoğun ilgiden duydukları memnuniyeti belirten Edremit Belediyesi Şehir Tiyatroları ekibi, kendilerini davet eden Balıkesir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Balıkesir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ahmet İkiz de sahneye gelerek konuk oyuncuları kutladı ve oyunun yönetmeni Ersin Ökten'e teşekkür ederek bir buket çiçek verdi. İkiz, Amatör bir oyuncu kadrosuna sahip olduğunuz halde gösterdiğiniz başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Bizlere eğlenceli dakikalar yaşattınız. Oyunlarınızın devamını bekliyoruz” dedi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı