“Yedibahçe” tesisinde hareketli günler

“Yedibahçe” tesisinde hareketli günler

Bandırma-Erdek karayolunun yanında yer alan “Yedibahçe Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Tesisi” ürün alımlarını sürdürüyor.

21 Ekim 2021’den beri hizmet veren tesisin sahibi Necati Tekin, bu yılki alımlarının eylül ayı sonunda başladığını belirterek, şunları söyledi:

“İşlediğimiz zeytinler, kendimize ait Erdek’teki bahçelerimizden elde edildiği gibi Bandırma’dan Karacabey’e kadar üreticilerin zeytinlerini alıyoruz. Bandırma’ya bağlı Emreköy, Şirinçavuş, Musakça, Havutça, Yeşilçomlu, Yeni Yenice, Mahbubeler, Gönen’e bağlı Gebeçınarı, Buğdaylı, Büyük Soğuklar, Küçük Soğuklar ve Yeşildere’nin yanı sıra Avşa, Marmara ve Paşalimanı adalarından da tesisimize ürün geliyor. Tesisimizde en kaliteli zeytinyağlarını üretiyoruz. Dünya standartlarına göre,  0.2-0.5 arası asit ihtiva eden zeytinyağı kaliteli kabul ediliyor. Vatandaşlarımızın, zeytinyağı alırken ücretine aldanmamalarını ve karıştırılmış yağ almamaya dikkat etmeleri gerekir.”

Toplanan zeytinlerin en geç 48 saat içinde tesislerine getirilerek, işleme tabi olmaları gerektiğinin altını çizen Tekin, “Bu yapılmazsa zeytinde fermentasyon başlıyor ve asit oranı artıyor. Üreticiler, topladıkları zeytini evlerinde bekletmesinler ve sakın torbalara koymasınlar” diye konuştu.

4-5 kilo zeytinden soğuk sıkımla 1 kilogram yağ çıktığını belirten Tekin, müstahsillerin, zeytinliklere gereksiz ilaç, toprağa ise fazla gübre atmamaları gerektiğine işaret etti. 

Rusya ve Almanya’ya zeytinyağı ihracatı yaptıklarını, ABD ve İtalya ile de ihracat için girişimlerini sürdürdüklerini vurgulayan Tekin, Edincik’in su zeytinine de “coğrafi işaret” alıp bu zeytini marka durumuna getirmek istediklerini sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı