YEMMAK yeniden Rusya pazarında

YEMMAK yeniden Rusya pazarında

YEMMAK Makina Sanayi Ticaret A.Ş., yeniden Rusya´ya yatırımlarına başladı.

Merkezi Bandırma´da bulunan YEMMAK Makina Sanayi Ticaret A.Ş., yeniden Rusya´ya yatırımlarına başladı.

/resimler/2016-10/23/1016339599134.jpg

YEMMAK ortağı ve teknik müdürü Nihat Yazıcı, Türkiye´nin, Rusya´ya ait bir uçağı düşürmesinin ardından donan ticaret ilişkilerinin, iki ülke arasında yeniden yumuşama sürecine girilmesine paralel şekilde yeniden başladığını vurgularken, şunları söyledi:

?Hâlen Rusya´da, 100 ton/saat kapasiteli bir yem fabrikası ve 100 bin tonluk tahıl depolama silosu yapıyoruz.  Daha önce burada yaptığımız kaz-Pekin ördekleri yem fabrikamız ve rendelik tesislerini bitirdik. Kanada´nın Toronto kentinde, 400 bin dolarlık bir yatırım olan katkı maddeleri üreten bir kimya tesisini kurduk ve işletmeye açıldı. Standartları çok yüksek olan Kanada´yı önemsiyoruz.?

/resimler/2016-10/23/1017103506074.jpg

Bugüne dek ağırlıklı olarak Ortadoğu´da İran, Irak, Arabistan, Ürdün ve Mısır´a, Orta Amerika´da Angola ve Yemen´e, anahtar teslimi yem fabrikası kurduklarını, şimdi değişik pazarlar aradıklarını, pazarları arasına Filipinler´in de girdiğini, son olarak Latin Amerika´daki Meksika fuarına katıldıklarını vurgulayan Yazıcı, şu değerlendirmede bulundu:

?Ancak son dönemlerde yatırımlar, dünya genelinde durakladı. Son 10 yılda kapitalizmin uyguladığı politikalar nedeniyle tüketim körüklenerek, ülkeler borçlandırıldı. Bunun sonucunda da yatırımlar azaldı. Türkiye´de kırmızı et pahalı olmasına karşın bu alanda yapılan yatırımlar sürüyor. Tabii, Türkiye´deki siyasi dalgalanmalar da yabancı yatırımcıların, ülkemize gelmesine engel oluyor ve onları tedirgin ediyor. Örneğin, Başkanlık tartışmaları ülkemizi yordu. Bu konunun bir an önce netliğe kavuşması gerekiyor. Ülkemizde demokrasinin daha gelişmesi gerekir ki, ekonomi de daha rayına otursun?

Yazıcı, büyük bir metropol olan İstanbul´un sorunlarının, başta trafik olmak üzere çözümlenememesi, Anadolu´nun da önünü tıkıyor. Çünkü, Anadolu´nun sorunlarının çözümüne sıra gelmiyor.?

1975 yılında kurulan YEMMAK´ta hâlen 250 kişinin çalıştığını belirten Yazıcı, araştırma-geliştirme(AR-GE) çalışmalarına da büyük önem verdiklerini, makinelerde otomasyona yöneldiklerini, mühendis ve proje yapan kadrolarını artırdıklarını belirtti.

Yazıcı, BALO projesini de desteklediklerine işaret ederken, ?Bu sayede Anadolu´dan gelen ürünler, Avrupa´ya, neredeyse 1/3 oranında daha ucuz nakledilecek? dedi.   Önder BALIKÇI

/resimler/2016-10/23/1017433038052.jpg



Anahtar Kelimeler: YEMMAK yeniden Rusya pazarında
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false