yeni dönem

yeni dönem

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği´nde yeni yöneticiler görevde

 

Balıkesir Büyükşehir Gazeteciler Derneği´nin(BBGD) ikinci olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Dernek üyelerine verilen kahvaltı ile başlayan genel kurulda divan başkanlığını Mustafa Koçal yaptı.

Genel kurulun açış konuşmasını yapan dernek başkanı İlkan Toprak, gazeteciliğin zor bir meslek olduğuna dikkat çekerken, ?Doğru haber, isabetli yorum yapmak ve herkesi memnun etmek çok zor? dedi.

Medyanın, görevini yerine getirirken, araştırmacı olması gerektiğine işaret eden Toprak, Atatürk´ün, ?Basın, bir milletin ortak sesidir? sözüne dikkat çekerken, şunları söyledi:

?Medya, milletin ortak sesini yansıttığı zaman, milletin de desteğini arkasına alacaktır. Balıkesir, günlük yayınlar açısından Anadolu´daki birçok ilin önündedir. Ancak medyayı yalnız gazetelerden ibaret görmüyorum. İnternet gazeteleri, haftalık ve aylık dergiler de Balıkesir medyasını zenginleştiriyor. Medyanın, sosyal medyada da yer alması ve onu takip etmesi gerekir. Günümüzde, sabah verdiğiniz haber, öğlene; öğlenki haber ise akşama dek bayatlıyor. Bunun yanı sıra gazetecilik mesleğimin ilk yıllarında duyup, her zaman kulağıma küpe olan, ?Gazeteciler, kalemini kırmalı ama asla satmamalıdır´ sözünü bir kez daha anımsatmak isterim.?

Genel kurulda, yönetim kurulu için gerçekleşen seçime tek liste katıldı. Göreve seçilen yönetim kurulu, genel kurulun ardından hemen toplanarak, görev paylaşımını yaptı. Buna göre dernek başkanlığına Emrah Ayyıldız, başkan vekilliğine İlkan Toprak, 2. Başkanlığa Umut Sözen, Genel Sekreterliğe Erol Yoran, Saymanlığa Mustafa Bakır, yönetim kurulu üyeliklerine ise Süleyman Namlı ve Soner Kanber getirildi.

Denetim kurulunda M. Levent Başsaka, H. Aykut Konya ve Mustafa Tetik´e görev verilirken, Marmara Gazeteciler Federasyonu´nda, derneği, Emrah Ayyıldız, İlkan Toprak, Mutlu Tanrıkulu ve Abdullah Kantarlıoğlu´nun temsil etmesi kararlaştırıldı.



Anahtar Kelimeler: yeni dönem
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli