YENİ MAHSUL AYÇİÇEK BORSADA İŞLEM GÖRDÜ.

YENİ MAHSUL AYÇİÇEK BORSADA İŞLEM GÖRDÜ.

2019 hasat sezonunun ilk ayçiçeği, Bandırma borsasında elektronik satış salonunda satıldı.

Yılın ilk ayçiçeğini Doğruca Mahallesi´nden Zafer Güler adlı üretici getirdi. Yapılan ihale ile ürünün 50 kiloluk kısmını sembolik bedelle 15,00 liradan Sezgin Zahirecilik Tic. Ltd. Şti. tarafından satın aldı.

Toplamda 2,5 ton olan ilk ürün ayçiçeğinin tamamı yapılan ihale sonunda 2,300 liradan yine Sezgin Zahirecilik Tic. Ltd. Şti. tarafından satın alındı.

/resimler/2019-8/15/1609521911202.jpg

Ürünlerimiz Değerinde Satılıyor.

Satış sonrası ilk mahsulün üreticisi olan Doğruca Mahallesinden Zafer Güler yaptığı açıklamada ? Burada ürünlerimiz hak ettiği değeri buluyor. Satışa getirdiğimiz ürünler laboratuvar ortamında analizleri yapılarak satışa sunuluyor. Bereketli bir sezon olmasını diliyorum.? dedi.

/resimler/2019-8/15/1610238474342.jpg

Bölge Tarımında Üstlenmiş Olduğumuz Sorumluluğun Farkındayız!

Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin Ayçiçek sezonu hakkında açıklamalarda bulundu. Sezgin ?  Bugün ilk mahsul Ayçiçek satışımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Doğruca Mahallesi´nden Zafer Güler adlı üreticimiz yetiştirdiği ayçiçeğini borsamıza getirdi. Şuandaki rekolte beklentimiz bandırma ve çevresinde yüksek. Bandırma ve çevresinde tahmini 200 bin dönümlük alanda ekilen Ayçiçek ürününün borsamıza işlem göreceğini tahmin ediyoruz. Umarımız beklentimiz karşılık bulur. Yeni Ayçiçek sezonunun hem üreticilerimize, hem borsamıza hem de ülkemize hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Borsamızın satış salonu gerçekten önemli bir görevi yerine getirmekte. Buğday kanola ve ayçiçeği satışlarında piyasayı en iyi şekilde fiyat olarak belirlemektedir. Burada satılan ürünlerin fiyatları piyasada da aynı şekilde bir fiyat oluşmasına da yardımcı olmaktadır. Çiftçilerimizin ürünlerini en iyi şekilde pazarlamasına imkân sağlamaktadır. Bu konuda yapmış olduğumuz görevin bilincindeyiz. Her geçen yıl daha da bilinçli bir şekilde laboratuvarlarımızla, depolarımızla ve gelecekte kurmayı planladığımız lisanslı depolarımızla tarımı daha iyi bir noktaya getirmeyi planlıyoruz. Lisanslı depoculuk konusunda da önemli adımlar başlatmış bulunmaktayız. Bandırma Ticaret Borsası ve şahsım adına üyelerimizin ve üreticilerimizin geçmiş bayramını da kutlayarak hayırlara vesile olmasını diliyorum.? dedi.

/resimler/2019-8/15/1610443318514.jpg



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı