Yeni partide yer alacak

Yeni partide yer alacak

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener´in yeni partisinde yer alacak

Milliyetçi Hareket Partisi´nden(MHP) ihraç edilen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener´in başkanlığında kurulacak siyasi partide yer alacağını açıkladı. Yeni partinin sonbaharda, eylül, ekim gibi şekilleneceğini bildiren Ok, ?Hiçbir ekonomik kaygımız yok. Bu parti, Türkiye´nin kurucu değerlerini kucaklayan, bizi biz yapan değerlere saygı duyan, ne sağcı, ne solcu, merkezde bir parti olacak. Tüm sosyal kesimleri kucaklayacak. Tüm renklerin bir araya gelmesinde sorun olmayacak. Türk Milleti de, bu yeni partide lider, ya da genel başkan olarak sayın Meral Akşener´i görüyor. Artık, Türk Milleti, içinde bulunduğu durumdan muzdarip olan tüm kesimler, hatta AKP´nin önemli bir bölümü, yeni partimizin kurulmasını bekliyor? dedi.

Öte yandan, eski bakan Meral Akşener´in öncülüğünde başlatılan yeni parti çalışmaları, Kurban Bayramı sonunda resmiyete bürünecek. İlk genel seçimlerde uygulamaya girecek ?Cumhurbaşkanlığı Sistemi?ne uyum amacıyla çıkarılacak ve Siyasi Partiler Kanunu ile Seçim Kanunu´nda yapılacak değişiklikler de partileşme sürecinde izlenecek.

Partinin muhalif isimlerinden Sinan Oğan´ın, MHP´nin 2018´de yapılacak olağan kurultayını bekleyeceği, Koray Aydın´ın ise MHP´de siyaset yapmayı sürdüreceği ifade ediliyor.

/resimler/2017-7/6/1841471978967.jpg



Anahtar Kelimeler: Yeni partide alacak
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli